Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:26 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tronsonul de drum reabilitat de pe DJ 224, între localităţile Medgidia, Tortoman şi Siliştea, redat circulaţiei

ro

21 Sep, 2018 00:00 260 Marime text

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, împreună cu Lucian Lungoci, administratorul special al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, au inaugurat ieri tronsonul de drum reabilitat de pe DJ 224, între localităţile Medgidia - Tortoman - Siliştea.
 
Lucrările de reabilitare au început în anul 2009, în urma semnării contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Au fost însă oprite.
 
În anul 2016, acest proiect era blocat de mai bine de un an. Între timp, s-a reuşit deblocarea acestuia, iar lucrările au fost finalizate în mai puţin de 12 luni. În momentul în care a fost deblocat acest proiect, RAJDP era în insolvenţă.
 
Potrivit proiectului, pe acest tronson de drum au fost turnate două straturi de covor asfaltic, au fost pietruite acostamentele, s-au refăcut podurile şi terasamentele, precum şi marcajele şi indicatoarele rutiere. Prin reabilitarea segmentului Medgidia - Tortoman - Siliştea s-a urmărit atingerea următoarelor obiective: creşterea capacităţii portante a sistemului rutier în corelare cu traficul actual şi de perspectivă, creşterea vitezei de circulaţie a vehiculelor, precum şi creşterea lăţimii părţii carosabile de la 6 m la 6,5 m. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 54 de milioane de lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii