Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:44 17 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa prelungeşte termenul până la care puteţi trimite propuneri pentru Planul Urbanistic Zonal „Lac Tăbăcărie“

ro

24 Nov, 2018 00:00 866 Marime text
Primăria Constanţa a decis să prelungească termenul până la care constănţenii pot trimite observaţii şi propuneri cu privire la elaborarea Planului Urbanistic Zonal „Zona Lac Tăbăcărie”, iniţiat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Decizia a fost luată de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi de arhitectul-şef Mihai-Radu Vânturache, ca urmare a interesului mare manifestat de constănţeni.
 
Cei interesaţi sunt invitaţi să transmită, în continuare, sugestiile în format electronic, pe adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro. De asemenea, pot fi depuse recomandările cu privire la acest subiect la Centrul de Informare Cetăţeni situat în incinta City Park Mall sau prin poştă, la adresa bulevardul Tomis nr. 51.
 
Precizăm că, iniţial, termenul consultării era 25 noiembrie. Ionela Barboi, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Constanţa spune că municipalitatea va reveni cu amănunte în momentul în care consultarea se va apropia de momentul final.
 
Vă reamintim că, la sfârşitul lunii septembrie, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a dat aviz de oportunitate PUZ-ului lacului Tăbăcărie, iniţiat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral. Proiectantul general al PUZ-ului este societatea Mas-Art Design SRL. Avizul de oportunitate pentru modificarea HCL nr. 415/2003 privind aprobarea PUZ-ului Parc Tăbăcărie, iniţiator Administraţia Bazinală de apă Dobrogea - Litoral, vizează modificarea conceptului propus.

Din documentaţia depusă de ABADL reiese că sunt admise numai funcţiunile de oglinzi de apă şi canale, precum şi activităţile legate de sporturile nautice. Pe malul lacului se admit circulaţii pietonale amenajate cu locuri de odihnă, relaxare, promenadă şi mobilier urban adecvat, circulaţii de întreţinere a malurilor lacului Tăbăcărie, obiecte decorative, elemente de artă plastică, fântâni, foişoare, mici umbrele, debarcadere, mici nuclee de închiriat echipament nautic, circulaţii pietonale, din care unele doar ocazional carosabile, pentru întreţinerea spaţiilor plantate, mobilier urban, amenajări pentru odihnă, relaxare, locuri de joacă pentru copii.

Printre utilizările interzise se numără: orice acţiune care contravine legilor şi normelor în vigoare, localizarea tonetelor şi tarabelor prin decuparea spaţiilor, plantări adiacente circulaţiilor pietonale, deversări de ape uzate în lac, spălatul maşinilor pe malul lacului, pescuitul în lac, scăldatul şi înotul în lac, depozitarea în parc a deşeurilor, a gunoaielor şi a molozului, păşunatul, distrugerea copacilor şi a florilor, accesul mijloacelor de transport în parc, realizarea de foc pe teritoriul parcului, precum şi alte acţiuni care pot cauza prejudicii acestei zone.
 

Citeşte şi:

PUZ-ul lacului Tăbăcărie, în dezbatere Deputatul USR Stelian Ion trage un semnal de alarmă şi invită constănţenii să-şi spună punctul de vedere (document)


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii