Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:21 21 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa achiziţionează autobuze electrice şi staţii de încărcare aferente. Proiectul este la mâna consilierilor locali (documente)

ro

27 Jul, 2018 00:00 2021 Marime text
Consilierii locali municipali se reunesc în ultima zi a lunii iulie în şedinţă. Printre proiecte se regăsesc şi cele cu referire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici, a cheltuielilor legate de proiect, precum şi la aprobarea acordului de parteneriat şi a protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale pentru proiectul „Achiziţie de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 10 m“, respectiv pentru proiectul „Achiziţie de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 12 m“.
 
Aprobarea proiectelor este absolut necesară în vederea depunerii şi obţinerea finanţării acestora în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4.
Totodată, acordul de parteneriat votat de aleşii locali este etapa preliminară în vederea încheierii între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ca lider de parteneriat, şi UAT Municipiul Constanţa, partener, al parteneriatului, în vederea pregătirii şi implementării în comun a proiectelor de „Achiziţie de mijloace de transport public - autobuze electrice cu lungimea de 10 m, respectiv 12 m”.
 
Municipalitatea vrea să achiziţioneze 21 de autobuze electrice (AbE1OS) cu lungimea de 10 m, cinci staţii de încărcare rapidă (SiR), 21 de staţii de încărcare lentă (SiL), în cuantum de 56.388.223,95 de lei cu TVA.
 
Contribuţia proprie în proiect a UAT Municipiul Constanţa, reprezentând contribuţia de minimum 2% din valoarea eligibilă aferentă tuturor activităţilor proprii din proiect, este în cuantum de 1.127.764,48 de lei.
 
Totodată, se intenţionează achiziţionarea de care MDRAP, în numele UAT Municipiul Constanţa, a 20 de autobuze electrice (AbE12S) cu lungimea de 12 m. Art. 4: „Se aprobă achiziţionarea de către MDRAP, în numele UAT Municipiul Constanţa, a unui număr de 20 autobuze electrice (AbE12S) cu lungimea de 12 m, 5 staţii de încărcare rapidă (SIR), 20 staţii de încărcare lentă (SiL), în cuantum de 65.733.918,25 de lei cu TVA“. Contribuţia proprie în proiect a UAT Municipiul Constanţa reprezintă contribuţia de minimum 2% din valoarea eligibilă aferentă tuturor activităţilor proprii din proiect, în cuantum de 1.314.678,36 de lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza cele două proiecte de HCL care vizează achiziţia de autobuze electrice şi staţii de încărcare aferente.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii