Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP Constanţa vrea să marcheze centenarul Unirii Basarabiei cu România printr-o şedinţă solemnă de Consiliu Judeţean

ro

23 Feb, 2018 00:00 2012 Marime text
Partidul Mişcarea Populară Constanţa solicită convocarea Consiliului Judeţean Constanţa în data de 27.03.2018, în cadrul unei şedinţe solemne, pentru a sărbători, în mod oficial, împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
 
PMP Constanţa consideră că este necesar să afirme, cu acest prilej, că susţine cu toată convingerea, în numele unui ideal comun, o acţiune de înfrăţire între localităţile din Republica Moldova care şi-au declarat unirea cu România şi localităţile din judeţul nostru.
 
În cadrul şedinţei, Partidul Mişcarea Populară va depune un proiect de hotărâre prin care să fie aprobată, în mod simbolic, declaraţia de unire dintre Basarabia şi România. „Am solicitat convocarea Consiliului Judeţean într-o şedinţă solemnă, în semn de preţuire pentru dorinţa de unire, care este un act curajos, plin de încărcătură istorică. O naţiune trebuie sa fie unită şi să vieţuiască într-o singură ţară, aşa cum au decis înaintaşii. Graniţa peste Prut nu trebuie să mai existe“, a declarat preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii