Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeti de seama la Zilele Orasului Ovidiu (galerie foto)

ro

01 Jun, 2009 01:41 5478 Marime text

ovidiu.jpgSerbările de anul acesta au marcat 20 de ani de la înfiinţarea urbei

Locuitorii din Ovidiu au serbat, în acest sfârşit de săptămână, Zilele Oraşului. Ei s-au strâns cu mic cu mare, în piaţeta special amenajată de lângă Centrul Cultural Ovidiu, care s-a transformat în cele două zile în centrul distracţiei oraşului. 

În deschiderea evenimentului, primarul Dumitru Bocai le-a urat petrecere frumoasă tuturor celor prezenţi, exprimându-şi totodată, recunoştinţa faţă de înaintaşii care au condus administraţia locală din Ovidiu şi care au contribuit la dezvoltarea aşezării. Totodată, locuitorii urbei au serbat un moment semnificativ pentru istoria localităţii. „Astăzi serbăm 20 de ani de la înfiinţarea oraşului Ovidiu", a declarat primarul Dumitru Bocai. În semn de recunoştinţă faţă de predecesorii săi, edilul oraşului a oferit diplome de onoare foştilor consilieri locali care au fost în slujba urbei în ultimii 18 ani, şi plachete aniversare foştilor primari sau familiilor acestora.

Pe scena manifestării a urcat şi echipa de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Orăşenesc Ovidiu, faţă de care reprezentanţii administraţiei locale şi-au exprimat aprecierea.      

Suita de manifestări dedicate Zilelor Oraşului a continuat cu un carnaval al copiilor. Cei mici au urcat pe scenă, au cântat, au dansat şi au fost premiaţi. Programul a mai inclus parada modei pentru copii, un recital susţinut de ansamblul folcloric din Cernavodă şi lupte tătăreşti - kureş - la Complexul Sportiv Ovidiu.

În recital, pe scena Festivalului „Elena Roizen"

Începând cu ora 17.00, pe scenă au urcat concurenţii Festivalului Concurs „Elena Roizen", ajuns la a doua ediţie. Prima seară a serbărilor s-a încheiat cu recitalurile susţinute de nume consacrate ale folclorului românesc - Ionuţ Dolănescu şi Cornelia şi Lupu Rednic -, alături de care au mai concertat Ionuţ Galani şi Ro-Mania.

Ieri, programul serbării a început cu un spectacol pregătit de cadrele didactice şi copiii de la Grădiniţele „Zig-Zag" şi „Licurici", urmat de o reprezentaţie de dansuri turco-tătare susţinute de Ansamblul UDTTMR - Filiala Ovidiu. Programul zilei a cuprins şi dans modern, un spectacol de muzică uşoară susţinut de reprezentanţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii, iar de la ora 17.00 a avut loc Gala Laureaţilor Festivalului „Elena Roizen", urmată de un spectacol susţinut de Ansamblul „Dobrogeanca" din cadrul Centrului Cultural Ovidiu.

Zilele Oraşului Ovidiu au continuat până seara târziu, cu recitaluri susţinute de Elena Gheorghe, Andra şi Radu Ille şi s-au încheiat cu un foc de artificii apreciat de toţi cei prezenţi la eveniment. În ediţia online a ziarului puteţi vizualiza mai multe fotografii de la eveniment.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vulpoi 08 Aug, 2009 23:29 vreau sa stiu averea primarului si conslierilor din ovidiu
  • cristina-maria constanta 09 Jun, 2009 08:27 Festivalul trebuia sa se tina in sala special amenajata si separat de portocaliu . A fost un fel de a Nu zice ca nu s-a facut acest festival .ELENA ROIZEN a fost o PERSONALITATE si merita sa fie sarbatorita cu FAST si cu solisti din toata tara in recital dar sa predomine DOBROGEA ptr. ca in viata EI a cantat DOBROGEA , nu alta zona.
  • vasile 02 Jun, 2009 12:18 Nu vedeti ca am devenit orasul portocaliu!!!!
  • Ioana 01 Jun, 2009 21:57 Festivalul este unul pentru toata tara si pentru toate zonele ei.Invitatii au fost deasemenea din toata tara.Se pare ca nu meritam asa spectacole daca nu stim sa apreciem.Mie mi-a placut foarte mult. Felicitari primariei si celorlalti organizatori.Sper sa se tina si in anii ce vor urma.
  • Nicoleta 01 Jun, 2009 21:55 Spectatorule, tu in care sala ai fost mama?? :)))) spectacolul a fost in aer liber !!!Nu cumva esti in opozitie cu cei de la putere de incerci sa bagi strambe? Aoleu...vai de mama voastra. E rau cand nu face omu...e rau cand face.Pai cand a mai vazut Ovidiu asa spectacole??? Noroc cu primarul asta, ca altfel... Asa sa ne mandrim si noi cu orasul nostru!
  • Daniel 01 Jun, 2009 12:33 Ce nemultumire, ce au Lupii, canta foarte bine,dar asa e omul, nu-lpoti multumi niciodata.Eu cred ca a fost un program reusit, felicitari organizatorilor!
  • un spectator din sala 01 Jun, 2009 11:29 Sa va fie RUSINE . Zona DOBROGEA NU are solisti ptr RECITAL ? Fam REDNIC et company va reprezinta ?De aici se vede lipsa de interes si preocupare de a mediatiza pe cei ce va reprezint peste tot,iar cand se ,,,duce cate unul , hop sariti ca vai ,a fost cel,cea mai si cate ,cate despre ei in rest nu i-ati cunoscut,nu i-ati vazut nici pe-acolo n-au trecut. Inca o data RUSINE i-responsabililor .
  • georgescu mihai 01 Jun, 2009 06:31 Se mai intreaba cei din Consiliul Judetean Constanta, de ce folclorul dobrogean nu exceleaza ca si celelalte zone ale tarii la capitolul reprezentare pe scenele folclorice ale tari. Pai ce exemplu mai concludent vreti oameni buni decat acest lucru? Spuneti-mi si mie ce artist consacrat de radio si tyeleviziune ati vazut pe scena din Ovidiu? Si unde mai pui ca a fost un festival dedicat cele ce a tinut vie flacara folclorului dobrogean Elena Roizen? Pai cum vreti sa se afirme dobrogenii daca la ei acasa nu sunt luati in consideratie? Domnilor din Consiliul Judetean va mocaiti prin fel si fel de mici artificii sa descoperiti copiii care sa vina din urma, este foarte bine, dar pana atunci aveti solisti consacrati de radio si televiziune care au girul specialistilor dat prin festivalurile prin care au trecut, dar si al publicului din tara. Si imi permit sa va dau doar cateva nume: Aneta Stan, Floarea Tanasescu, Constantin Badea, Sirma Granzulea, Victoria Vlase, Georgeta Nechifor, Elena Platica si enumerarea ar putea continua. Ei sunt solicitati pe scenele tari, de televiziunile din tara dar niciodata de TV Neptun sau TV Constanta. Iata preocuparea pentru pastrarea si valorificarea traditiilor dobrogene. Halal preocupare domnilor responsabili. Si ce mai responsabili !!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????