Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:22 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monitorizarea depozitelor de deşeuri Atribuţii noi pentru poliţiştii locali în domeniul protecţiei mediului

ro

03 Mar, 2018 00:00 398 Marime text
Poliţiştii locali au primit noi atribuţii în domeniul protecţiei mediului. Aceştia vor avea competenţe şi de monitorizare a depozitelor de deşeuri.
 
Atribuţiile Poliţiei Locale în domeniul protecţiei mediului vor include şi monitorizarea depozitelor de deşeuri, în scopul prevenirii declanşării unor incendii cu consecinţe grave pentru viaţa oamenilor, mediu şi bunuri materiale. Măsura a fost aprobată de Guvern prin Ordonanţa de Urgenţă 69/2017, care completează art. 9 din Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010. Normativul a fost publicat şi în Monitorul Oficial.

Situaţia extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul care a avut loc anul trecut la depozitul de deşeuri din Măldăreşti, judeţul Vâlcea, şi de riscul ca acest tip de incidente să se producă şi în alte localităţi.

Totodată, s-a avut în vedere evitarea sancţionării României de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza această instituţie pentru neîndeplinirea, de către ţara noastră, a obligaţiei de a închide depozitele de deşeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei 1999/31/CE.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii