Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii premianţi la olimpiadele şi concursurile internaţionale şi cei cu media 10 la Bacalaureat, răsplătiţi financiar de Primăria Constanţa (documente)

ro

24 Sep, 2018 00:00 2285 Marime text
Joi, 27 septembrie 2018, se convoacă o nouă şedinţă a Consiliului Local al municipiului Constanţa, în sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Judeţean Constanţa. 
 
Pe ordinea de zi se regăsesc şi două proiecte de hotărâre privind acordarea recompenselor financiare pentru elevii premianţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale, pentru premierea atât a elevilor care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, cât şi a profesorilor îndrumători ai acestora.
 
Unul dintre proiectele de hotărâre se referă la aprobarea de recompense băneşti în valoare de 2.000 de lei fiecărui elev care a fost premiat la olimpiade şi concursuri şcolare internaţionale desfăşurate în anul 2018. Astfel, urmează să fie premiaţi: Hakan Calila - de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, care a obţinut o medalie de argint la Olimpiada de Chimie „D. Mendeleev“ şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie; Memiş Edis, de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, a primit o medalie de aur la Balcaniada de Matematică şi medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică.
 
Li se vor mai acorda premii şi elevilor Alexandru Gîrban şi Vlad Ştefan Vergelea, de la Liceul Internaţional de Informatică Constanţa, care au obţinut o medalie de argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, Fizică şi, respectiv, o medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Juniori.
De la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ va fi recompensat şi elevul Răzvan Mihai Ursu, care a obţinut o medalie de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Fizică. De asemenea, se vor mai acorda premii financiare în valoare de 2.000 de lei profesorilor care i-au coordonat pe elevii premiaţi. Astfel, vor beneficia de aceste recompense prof. Doina Bălaşa şi Ion Băraru, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, dar şi profesorii Cristina Văcărescu şi Bogdan Mihai, de la Liceul Internaţional de Informatică Constanţa.
 
În ceea ce priveşte premierea elevilor care au obţinut media 10 în sesiunea iunie-iulie 2018 la examenul de Bacalaureat, Consiliul Local al municipiului Constanţa va aproba, în şedinţa ordinară din data de 27 septembrie, acordarea unui premiu în valoare de 1.000 de lei fiecărui elev cu merite deosebite, dar şi premierea cu 1.000 de lei a dascălilor care i-au pregătit pe elevi.
 
Profesorii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa: prof. Alina Mihaela Mihalache, prof. Cristina Văcărescu, prof. Bogdan Mihai şi prof. Victoria Olaru.
 
Cei doi elevi care au obţinut nota maximă la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie - iulie a anului curent provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, respectiv: Horia Claudiu Culea şi Ana Maria Milcu, pregătiţi de profesorii lor - Alina Mihaela Mihalache, profesor de limba română, Cristina Văcărescu şi Bogdan Mihai, profesori de matematică şi Victoria Olaru, profesor de fizică.
 
Puteţi consulta, în secţiunea „Documente“, proiectele de hotărâre 4 şi 5 ale Consiliului Local Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii