Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crucea Rosie, in ajutorul varstnicilor din Cumpana

ro

31 Jan, 2009 03:04 1131 Marime text
Proiectul demarat în luna decembrie de către reprezentanţii Filialei de Cruce Roşie Constanţa, care a avut ca scop ajutorarea vârstnicilor, a ajuns, ieri, la final.

Acţiunea intitulată „Vârsta le-a luat forţa şi le-a lăsat neputinţa, dar nouă ne pasă!", implementată de Filiala de Cruce Roşie Constanţa, a asigurat servicii care au adus, timp de două luni, un nivel decent de trai pentru 40 de persoane vârstnice cu posibilităţi financiare reduse. „Dacă proiectul a fost, iniţial, pentru 30 de persoane, la cererea primăriei şi prin efectuarea de alte anchete sociale, numărul acestora a crescut la 40", ne-a declarat Carmen Lungu, directorul Filialei de Cruce Roşie Constanţa.
Potrivit acesteia, proiectul a putut fi pus în aplicare, în primul rând, datorită populaţiei, celor care au donat bani la Teledonul din 2007, din cadrul emisiunii „Surprize, surprize", Crucii Roşii Române, apoi datorită voluntarilor care s-au dedicat bătrânilor incluşi în proiect. Printre voluntari s-au numărat şi studenţi la psihologie, care au constituit un sprijin pentru vârstnici în această perioadă de două luni, ajutându-i în gospodărie şi fiind alături de ei. „Sperăm să constituim un model de urmat pentru persoanele care pot ajuta această categorie socială şi în continuare", a mai spus Carmen Lungu. Vârstnicii au primit produse igienico-sanitare şi alimente în fiecare săptămână, au fost antrenaţi în discuţii pe teme de interes pentru ei, au fost sprijiniţi emoţional şi au fost încurajaţi să îşi exprime sentimentele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii