Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean mijloceste relatia unei firme bucurestene cu primarii

ro

27 Feb, 2009 02:28 2141 Marime text

sedinta_primari.jpgInstituţia judeţeană a organizat cadrul în care SC Terra Nostra Consulting SRL le-a expus primarilor oferta sa de afaceri

Consiliul Judeţean Constanţa a organizat, miercuri, în mare taină, o întâlnire a primarilor din judeţ cu o firmă bucureşteană, specializată în proiecte cu finanţare post-aderare.

Secretul a fost atât de mare, încât nici măcar nu au fost anunţaţi toţi primarii. Cel puţin asta am dedus din faptul că mai mulţi primari PD-L pe care i-am contactat telefonic ne-au spus că nu au fost invitaţi. Aşa se face că pe holul de la intrarea în aula mare a Bibliotecii Judeţene - locul unde s-a desfăşurat întâlnirea - se aflau, înainte de începerea şedinţei, doar primari social-democraţi. De organizarea evenimentului s-a ocupat Tănase Amuraş, şeful de Cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Trebuie precizat faptul că accesul presei în sala unde avea loc întâlnirea firmei bucureştene cu primarii nu a fost permis.

Gratuit, cu comision de succes

Totul s-a desfăşurat, aşa cum spuneam, în mare taină, astfel încât mulţi dintre primarii convocaţi nici nu ştiau exact pentru ce se află acolo. Majoritatea ştiau că este vorba despre o firmă specializată în întocmirea de proiecte pentru accesarea de fonduri post-aderare, dar cam atât. „Este o firmă care îţi face proiectul gratuit şi care, cică, ar percepe doar comision de succes, în cazul în care proiectul este declarat eligibil", şi-a dat cu părerea un primar.
Mulţi dintre primarii care au participat la întâlnirea cu firma invitată de către Consiliul Judeţean la Constanţa se pare că nu au fost daţi pe spate de ofertă, pentru că au părăsit sala la scurt timp după începerea şedinţei.

Consiliul_Judetean.jpg„O firmă care încearcă să intre pe piaţă"

După ce ne-am pus o mie de întrebări în legătură cu scopul prezenţei firmei bucureştene la Constanţa şi după ce ne-am mirat că venirea ei în oraşul de la malul mării a fost mijlocită de către Consiliul Judeţean Constanţa, care, se pare, intermediază afacerile unei societăţi cu capital privat, un primar ne-a mai risipit din semnele de întrebare. Chestionat în legătură cu scopul întrunirii, edilul ne-a declarat: „Ei, ce să fie... O firmă de la Bucureşti încearcă şi ea să intre pe piaţă acuma".
Societatea care s-a întâlnit cu primarii constănţeni în cadrul organizat de Consiliul Judeţean se numeşte SC Terra Nostra Consulting SRL. Firma îi are ca asociaţi pe Marie Jaqueline Cosette Leonte şi pe Constantin Leonte, acesta din urmă fiind şi administrator. Domeniul de activitate constă în consultanţă în afaceri şi management. Societatea a fost înfiinţată în 2004.
Rămâne de văzut câţi dintre primarii invitaţi la prezentare au şi încheiat contracte cu firma a cărei întâlnire a fost organizată de Consiliul Judeţean.

{mos_ri:Terra Nostra Consulting} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii