Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:52 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean Constanţa organizează concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Ce se întâmplă cu dr. Bîlbă?! (document)

ro

24 Jul, 2018 00:00 1429 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa din 27 iulie se regăsesc trei proiecte de hotărâre cu referire la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Primul proiect vizează aprobarea rezultatului evaluării finale a managementului managerului Adrian Bîlbă, care a obţinut media finala 8,25 (7,48 la proba scrisă şi 8,98 la proba interviului). Legislaţia în vigoare care reglementează managementul instituţiilor de cultură stipulează clar că managerul care nu obţine la evaluare cel puţin media 9 este obligat să susţină concurs pe post. Dacă Adrian Bîlbă ar fi fost notat cu o notă mai mare sau egală cu 9, ar fi trebuit doar să depună un nou proiect de management.
Ca atare, Consiliul Judeţean Constanţa este obligat să organizeze concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN), iar oricine se simte pregătit să conducă această instituţie se poate înscrie în competiţie.
 
Acesta este motivul pentru care, în aceeași şedinţă de CJC, aleşii judeţeni vor vota pentru aprobarea caietului de obiective şi a regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
 
Până la organizarea concursului, consilierii îl vor mandata pe Adrian Bîlbă să ocupe funcţia de director general interimar. 

Rămâne sau pleacă dr. Bîlbă de la CMSN?

Dr. Adrian Bîlbă susţine că, în ciuda faptului că încasările au crescut la nivelul Complexului Muzeal, iar rezultatul economic a fost apreciat de comisia de evaluare, notele l-au clasat primul sub linie!
 
„Eu vreau să rămân în Delfinariu, fie ca medic veterinar, fie ca director ştiinţific, nu ţin să fiu manager. Din punct de vedere ştiinţific, CMSN a reprezentat o opţiune din punct de vedere educativ. Însă preşedintele Consiliului Judeţean mi-a spus în nenumărate rânduri că nu este mulţumit de managerul Bîlbă. Nu mă voi înscrie la concurs decât după o discuţie cu dl preşedinte Horia Ţuţuianu (n.r. preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu). Dânsul este un om tânăr şi energic care poate îşi doreşte un manager mai rigid, mai atent la disciplină în complex.  Dacă voi ajunge la concluzia că pot îndeplini nemulţumirile dânsului, voi participa la concurs. Eu nu pot sta călare pe oameni, nici nu pot fi cu cravata la gât la 8 dimineaţa. Este dificil să manageriezi oameni prost plătiţi. Deocamdată am rezolvat partea legată de sporuri, dar salariile sunt foarte mici, varianta este să devenim instituţie publică de educaţie administrată de Consiliul Judeţean. Vom vedea. Eu cred că din acest moment competiţia este deschisă“, a precizat Adrian Bîlbă, actualul şef al CMSN.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza rezultatul evaluării managementului de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii