Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:08 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confort Urban va amenaja strada Prelungirea Recoltei din cartierul Palazu Mare, municipiul Constanța (document)

ro

26 Nov, 2018 00:00 348 Marime text
Consilierii locali municipali sunt chemați să aprobe documentația tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate pentru lucrările de construire aferente tramei stradale din municipiul Constanța - cartier Palazu Mare pentru amenajare - strada Prelungirea Recoltei.
Municipalitatea susține că, urmare a dezvoltării cartierului Palazu Mare, este necesar să se execute lucrări pentru realizarea străzilor ce asigură circulația în zonă. Având în vedere că infrastructura unei localități reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizației, pentru crearea unor condiții mai bune pentru desfășurarea activității populației, pentru scăderea accidentelor rutiere, este necesară modernizarea străzilor în noile amenajări urbanistice conform PUD - uri-PUZ - uri aprobate.
 
Ca urmare, pentru execuția lucrărilor în baza documentațiilor tehnice, se impune elaborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice de execuție, realizate conform prevederilor legale, sunt necesare obținerea de documentații de urbanism, autorizații de construire și obținere de avize și cheltuieli pentru execuția propriu-zisă a acestor străzi.
 
Costul lucrărilor se ridică la 289.227,35 mii lei.
Străzile noi care urmează să fie realizate sunt situate în cartiere noi și au funcționalitate distinctă, iar promovarea acestora se va face cu respectarea legislației în vigoare cu privire la investiții realizate din fonduri publice. Lucrările vor fi efectuate de Confort Urban.
 
Recent, a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța proiectul „Amenajare Stradă Prelungirea Recoltei, Cartier Palazu Mare, Municipiul Constanța, Tronson între Str. Topârceanu și Str. Tache Ionescu”.
Strada Prelungirea Recoltei este situată în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanța, ea asigurând legătura rutieră a străzii principale, respectiv str. Dumbrăveni, cu zona de sud-est a cartierului. Totodată, se vor amenaja trotuarele cu un strat constant, alcătuit din îmbrăcăminte asfaltică, aplicată pe fundație din piatră spartă și substrat izolator din nisip.
 
În secțiunea „Documente”, puteți consulta proiectul de hotărâre de CLM.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii