Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circa 500 de agenti de paza vor supraveghea Mamaia

ro

04 Jun, 2003 00:00 855 Marime text

Fortele de ordine au in dotare masini rapide, statii si telefoane mobile

Vor exista echipe fixe si echipe mobile

In fiecare sezon estival, statiunile de pe litoralul romanesc se transforma intr-un adevarat rai pentru hoti. Nu de putine ori, turistilor le-au disparut obiecte de valoare de pe plaja, pe care ulterior au avut posibilitatea sa le cumpere de la primul colt. Pentru a evita cazurile de acest gen, in ultima perioada, cel putin in statiunea Mamaia, au fost detasate forte de ordine, al caror numar creste de la an la an. Prin urmare, si in acest an, cei care fug de munca si alearga dupa prazi usoare, respectiv hotii, vor da nas in nas cu agentii de paza.

Mamaia va fi "invadata" de forte de ordine

Directia Servicii Publice din cadrul Primariei Constanta a pregatit deja toate documentele, care, la ora actuala, sunt semnate si aprobate de cei in drept, respectiv Jandarmerie, Politie si Primarie, pentru asigurarea serviciului de paza in statiunea Mamaia pe perioada sezonului estival. Ion Pilat, director adjunct al Directiei Servicii Publice, a declarat ca, in prezent, au loc pregatirea si instruirea celor 285 de jandarmi, 161 de agenti de paza si politisti de la Politia Municipiului, care vor asigura paza in zona plajelor, falezelor, intre hoteluri si in zona verde dintre bulevard si lac. "Am atins, practic, intreaga suprafata a statiunii Mamaia cu agenti de paza. Prima faza, si anume instruirea, se afla in plina desfasurare, urmand ca apoi sa aiba loc o recunoastere in teren, la care vor participa toti factorii de conducere si cu toti angajatii", a precizat Pilat. Referitor la acestia din urma, directorul adjunct al Directiei Servicii Publice a precizat ca, spre deosebire de anii precedenti, pentru acest sezon s-a realizat o selectie mai riguroasa. A fost angajat personal nou, tineri cu un curriculum vitae mai curat. "Cred ca acest lucru va fi un factor pozitiv pentru siguranta turistului care vine pe plaja. Asadar, in acest sezon estival, ca si anul trecut, urmarim ca toti turistii sa fie in siguranta, atat la intersectiile din oras, cat si pe plaja, astfel incat sa nu mai existe cazuri in care turistilor sa le dispara lucruri de pe plaja", a mai adaugat Pilat.

Controale peste controale

Agentii de paza, politia si jandarmii vor functiona ca echipe mixte, incepand de la zona Pescarie pana la Caraiman, inclusiv. Astfel, vor exista puncte fixe la obiectivele importante precum fantanile arteziene, bancutele, elementele navale de decor existente in statiune, si echipe mobile. Acestea din urma vor avea in dotare tractorase pentru plaja si, de asemenea, vor exista echipe de interventie care vor "vana" binecunoscutii hoti, in vederea prinderii si predarii acestora Politiei Mamaia pentru a-si primi pedeapsa ce li se cuvine. Ca si ceilalti agenti de paza, echipele de interventie vor fi dotate cu masini rapide, statii radio-portative si telefoane mobile. Ion Pilat a mai precizat ca, in comparatie cu anul trecut, serviciul de paza din statiunea Mamaia a castigat foarte mult in calitate. De asemenea, acesta a mai adaugat ca, pe toata perioada sezonului estival, zilnic vor fi efectuate controale atat la statiile de taxare, cat si la agentii de paza, pentru a verifica legalitatea in care acestia isi desfasoara activitatea. Ion Pilat si-a exprimat convingerea ca sezonul estival 2003 va fi mult mai bun decat sezonul estival precedent, atat din punctul de vedere al infrumusetarii statiunii Mamaia, cat si din cel al sigurantei turistilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii