Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABADL a avut șapte ani la dispoziție să consolideze taluzul din Faleză Nord. Urmare a reclamațiilor localnicilor, Primăria Constanța își ia terenul înapoi! (document)

ro

30 Oct, 2018 00:00 1978 Marime text
Prin HCL nr. 53/2011, Consiliul Local Municipal a aprobat completarea și actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanta cu imobilele-teren situate în zona Faleză Nord - lot 1 și lot 2, în suprafață de 1.656 mp, respectiv 1.357 mp, precum și transmiterea, pe perioada derulării investiției de consolidare a falezei, a terenului în suprafață de 13.936 mp situat în municipiul Constanța, zona Faleză Nord, str. Lt. Gh. Economu - str. Ciprian Porumbescu, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța din administrarea Consiliului Local al municipiului Constanța în administrarea CN Apele Române - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral.
 
În ședința de miercuri, 31 octombrie, a.c., la propunerea primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, aleșii locali vor aproba încetarea aplicabilității HCLM din 2011, modificată prin HCL nr.315/2017, întrucât suprafața de 13.936 mp nu a fort predată niciodată la CN Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, iar suprafața de 3.013 mp s-a constatat că se suprapune cu cadastrul terenului aflat deja în administrarea CN Apele Romane - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral.
 
Consilierul local Secil Cantaragiu, președintele Comisiei de Urbanism din cadrul CLM Constanța, a precizat că inițiativa municipalității vizează recuperarea acestui teren în vederea igienizării. „Au fost foarte multe reclamații din partea locuitorilor din acea zonă, mai ales pe timpul sezonului estival. Terenul are nevoie de igienizare. Sunt practic două HCLM-uri care vizează această suprafață, prima de încetare a aplicabilității HCLM nr. 53/2011 și o alta privind inventarierea terenului, în vederea preluării și igienizării. Asta ni s-a transmis la Comisie”, a explicat alesul local PMP.
 
În secțiunea „Documente” puteți consulta proiectul de hotărâre privind încetarea aplicabilității HCL nr.53/2011 privind transmiterea pe perioadă determinată a terenului  situat în Constanța, zona Faleză Nord, în administrarea CN Apele Române -Administrația de Apă Dobrogea - Litoral.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii