Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:43 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Oraşului Ovidiu O suită de evenimente culturale deosebite şi zeci de surprize, oferite de administraţia publică locală (galerie foto)

ro

02 Jul, 2018 00:00 1037 Marime text
Timp de trei zile, Primăria Ovidiu a oferit locuitorilor oraşului şi nu numai o serie de evenimente şi spectacole pe toate gusturile: de la muzică populară şi muzică uşoară, la ritmuri mai moderne.
 
Cu ocazia Zilelor Oraşului Ovidiu, administraţia publică locală a oferit locuitorilor oraşului şi turiştilor ajunşi pe litoral un sfârşit de săptămână plin de surprize. Pe parcursul a trei zile, începând de vineri, 29 iunie, toată lumea a fost invitată la mai multe evenimente cultural-artistice şi sportive.
 
Astfel, celebrarea Zilelor Oraşului Ovidiu a început cu cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“, găzduit de Centrul Cultural „Elena Roizen“, context în care solistul Constantin Enceanu a susţinut un recital. Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a anunţat că este ultimul an când Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“ se desfăşoară la această dată. Începând cu 2019, evenimentul va avea loc în februarie, în ziua când s-a născut artista-simbol a oraşului. Tot vineri, la debarcaderul din localitate, iubitorii de muzică folk s-au bucurat de prezenţa lui Emeric Imre, a lui Mircea Vintilă sau a lui Walter Ghicolescu, care au susţinut recitaluri. Seara s-a încheiat cu un foc de tabără.
 
Seara de sâmbătă, 30 iunie, a fost dedicată muzicii uşoare şi a cuprins un spectacol marca Gabriel Cotabiţă & Prietenii, organizat în Parc Faleză. Iubitorii de muzică au fost invitaţi să petreacă o seară memorabilă asistând la spectacolul denumit „Un secol de muzică românească“. Pe scenă au mai urcat Gheorghe Gheorghiu, Adrian Daminescu, Corina Chiriac, Sanda Ladoşi, Mihai Constantinescu şi alţi artişti din aceeaşi generaţie.
 
Tot în programul de sâmbătă a fost inclus şi un concurs dedicat celor tineri - gala finală a concursului „Elevii au talent“. Pe scena din zona Parcului Faleză au urcat copiii comunităţii, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a. Mai exact, la acest concurs au participat copiii de la Şcoala Gimnazială „Poetul Ovidiu“ şi de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“, dar şi alţii care învaţă în alte localităţi. În cadrul spectacolului, unii au dansat, alţii au cântat, iar alţii au jucat în piese de teatru. Desigur, toţii copiii au fost premiaţi.
 
Duminică, 1 iulie, în ultima zi a evenimentului Zilele Oraşului Ovidiu, a avut loc crosului oraşului Ovidiu, ajuns la cea de-a cincea ediţie. La crosul desfăşurat pe Şoseaua Naţională au participat în jur de 700 de persoane. Competiţia s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă (10 -14 ani, 14 -18 ani şi peste 18 ani), iar toţi alergătorii au fost premiaţi. Seara s-a terminat pe ritmuri ceva mai moderne, când, începând cu ora 20.00, pe scena din zona Parcului Faleză au concertat Maximilian, Grasu XXL, Nadir şi Irina Rimes.
 
Primarul George Scupra a precizat că bugetul pentru evenimentele din cele trei zile dedicate Zilelor Oraşului Ovidiu a fost de aproximativ 30.000 de euro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii