Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de activități desfășurate de compartimentele administrative Primăria Ovidiu a publicat raportul de activitate pe luna martie

ro

09 Apr, 2020 00:00 2503 Marime text

Primăria Ovidiu a prezentat raportul de activitate pe luna martie pentru a informa cetățenii cu privire la activitățile desfășurate de toate compartimentele administrative.
 
Având în vedere situația de criză instituită la nivel național cu privire la pandemia provocată de virusul COVID-19, Primăria Ovidiu s-a axat și a coordonat, în primul rând, punerea în aplicare a ordonanțelor emise de Guvernul României, dar și  emiterea și aplicarea hotărârilor stabilite prin Comandamentul de Urgență al orașului Ovidiu.
 
Principalele activități legate de situația de criză ce au fost desfășurate sunt: instituirea Comandamentului de Urgență prin care s-au monitorizat și aplicat hotărârile cu privire la prevenția împotriva virusului COVID-19, campania de informare și promovare a producătorilor agricoli locali prin Asociația Poiana lui Ovidiu, dezinfectarea periodică a domeniului public și a blocurilor de locuințe, crearea unui grup de voluntari sub coordonarea DPAS Ovidiu, care monitorizează persoanele peste 65 ani (au fost verificate 2107 persoane).

Prin societatea de pază și protecție civilă OVI PROTECT au fost suplimentate cadrele din poliția locală și națională pentru o mai bună monitorizare și gestionare a infracționalității. Slujbele bisericești sunt transmise pe canalele online ale primăriei. Toate serviciile și compartimentele din cadrul primăriei au funcționat în regim normal mai puțin Clubul Sportiv Ovidiu şi Centrul Cultural care au fost închise conform Ordonanței Militare.

Serviciul urbanism a emis 2 autorizații de construire, 13 certificate de urbanism,  6 procese-verbale de recepție finală lucrări de construire.
 
Direcția publică de asistență socială a acordat 10 indemnizații de creștere copil nou-născut, a distribuit 325 de pachete ale Uniunii Europene cu materiale igienico-sanitare, a distribuit 27 de  pachete alimente pentru persoane aflate în izolare (măsura DSP pentru coronavirus) , a monitorizat 107 de persoane aflate în izolare.
 
Compartimentul Evidența persoanelor a emis 5 certificate de naștere, 6 certificate de căsătorie, 19 certificate de deces,  255 de cărți de identitate, 13 de cărți de identitate provizorie, 12 adeverințe persoanelor fizice cu istoricul de domiciliu.
 
La Compartimentul Impozite și taxe au fost depuse 138 de declarații imobile,176 -  declarații mijloace de transport, 114 – radiere mijloace de transport, 133 -  certificate de atestare fiscală, 57 cereri program de funcționare, 878 de înștiințări de plată și decizii de impunere.
 
Suplimentar la exercitarea atribuțiilor de serviciu conform prevederilor OUG 57/2019 Secretariatul general al primăriei a întocmit toate actele administrative cu privire la ședințele Comandamentului pentru Situații de Urgență și a întocmit documentele juridice care stau la baza punerii în practică a dispozițiilor emise de primarul George Scupra din datele de 26.02 / 10.03 / 11.03 / 16.03 / 22.03 / 31.03.2020. Secretariatul general al primăriei s-a ocupat de comunicarea, prin aparatul de specialitate al primarului, cu instituțiile statului cu privire la situația de criză (Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Județean de Poliție, Poliția Locală  Ovidiu).
 
Serviciul Tehnic și Administrarea Domeniului Public și Privat a eliberat 27 de avize pentru branșamente utilități publice( gaze, apă, energie electrică), a soluţionat 36 de sesizări cu privire la avarii pe raza UAT Ovidiu, a monitorizat serviciului de salubritate, a executat lucrări de reparații în domeniul public, dar şi acțiuni zilnice de curățenie deșeuri vegetale.
 
Poliția Locală Ovidiu a desfășurat activități de patrulare pe raza UAT Ovidiu pe timp de zi/noapte (24/24h), a diseminat către 122 de societăți comerciale măsurile stabilite prin Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență și dispozițiile emise de primarul orașului Ovidiu, a verificat zilnic toate persoanele aflate în izolare și a transmis situațiile pentru DSP Constanța. De asemenea, au fost aplicate: 43 de sancțiuni pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare,
15 sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și a liniștii publice, 21 sancțiuni pentru încălcarea normelor de înfrumusețare și gospodărire a domeniului public. Au fost efectuate 33 de intervenții prin Serviciul Național Apeluri de Urgență 112, dar şi 121 de intervenții la sesizările cetățenilor.
 
Citeşte şi:
 
Persoanele de peste 65 ani, monitorizate de voluntari din oraşul Ovidiu Primarul George Scupra – „Consider că rolul nostru, al tinerilor, este de a ajuta persoanele în vârstă“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii