Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vot în Consiliul Local Municipal. Bursele de ajutor social, performanță și studiu au crescut!

ro

01 Nov, 2019 00:00 2198 Marime text
În cadrul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Constanța, cuantumurile burselor elevilor din învățământul de stat au crescut pentru 3 dintre categoriile de burse, ca urmare a unui amendament depus de primarul Constanței, în urma discuţiile purtate cu Consiliul Judeţean al Elevilor şi cu reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor din Constanţa.
Astfel, bursa de ajutor social creşte de la  200 lei la 250 lei, bursa de studiu creşte de la 200 lei la 250 lei iar bursa de performanță creşte de la 300 lei la 500 lei. Doar bursele de merit rămân la acelaşi cuantum de 50 lei şi în acest semestru.
Pentru cel de-al doilea semestru, edilul a anunţat că îşi doreşte ca bursele pentru performanţă să fie de 1000 de lei. În acest moment, Primăria plăteşte 199 de burse pentru performanţă şi în total 29.000 de burse din toate categoriile.

Legat de burse, Decebal Făgădău a afirmat că valoarea acestora din ultimii patru ani, reprezintă o pătrime din taxele şi impozitele locale plătite de constănţeni, respectiv 35 de milioande de lei.
Tot în cadrul şedinţei de ieri, au fost aprobate proiecte pentru creşterea eficienţei termice pentru unităţi de învăţământ şi creşterea calităţii educaţiei, recompense financiare în valoarea pentru elevi, sportivi şi profesori şi antrenori din municipiu.
 

Asociaţia Elevilor îşi aclamă victoria!
 

Amintim faptul că AEC a solicitat în data de 25 octombrie primarului Constanței modificarea proiectului depus inițial și majorarea burselor la cuantumurile de: 420 lei - bursa de performanță și bursa de ajutor social, 312 lei - bursa de studiu, 104 lei - bursa de merit. 
„Totuși, în mod nejustificat, edilul nu a decis să crească și cuantumul bursei de merit, afirmând în mod tendențios că va mări bursa de performanță la 1000 lei începând cu semestrul viitor „pentru cei ce tac și fac”, făcând o referire la pozițiile repetate ale AEC prin care solicităm o investiție mai mare în educație”, susţin reprezentanţii AEC.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii