Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanţa a anunțat amendamentele pe care le vor face la bugetul municipiului Constanța pentru anul 2023

ro

26 Jan, 2023 11:08 1099 Marime text


Consilierii municipali USR Constanţa au anunțat amendamentele pe care le vor face la bugetul municipiului Constanța pentru anul 2023, în cadrul ședinței de Consiliu Local din 31 ianuarie a.c.

Aceștia spun că mizează pe o cheltuire eficientă a banului public şi, mai ales, pe transparenţă decizională.

Proiectele pe care le propun pentru includerea în bugetul local din acest au ca scop principal finanţarea unor etape importante din proiectele votate în Consiliul Local încă de anul trecut, dar şi a unor iniţiative noi, menite să răspundă unor nevoi identificate în teren sau în urma discuțiilor cu cetățenii.  

- Elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru proiectul de construire a Promenadei Mării Negre. Amintim că este vorba despre amplul proiect al USR Constanţa ce are în vedere construirea unei promenade în zona de taluz din dreptul plajei, de la Modern la Pescărie, pentru a se asigura un flux de circulație pietonală și pentru bicicliști, cu utilizarea unui design structural și detaliat atent pentru a minimiza impactul asupra mediului. Suma propusă: 250.000 lei.

- Pază umană în școlile de pe raza municipiului Constanța. Proiect de finanţare prin care va fi posibilă asigurarea de pază în toate unitățile de învățământ din oraș, ținând cont de Legea ce va permite accesul liber pe terenurile de sport în afara orelor de curs. Crearea unor medii sigure în centrele de învăţământ nu este o necesitate, ci o responsabilitate. Suma propusă: 2,5 mil lei.

-Includerea în proiectul pentru amenajarea de spații publice și construire totemuri situate la intrările în municipiu a unei finanțări pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului de regenerare urbană a componentelor patrimoniale (Valul Mare de Pământ) de pe Bd Brătianu intrare Constanța. Este vorba despre segmentului de Val, de o parte și de alta a bulevardului, ca element de intrare în oraș original (complementar cu eliminarea vedetei de coastă); pentru porțiunea de la sud de bulevard se va avea în vedere achiziția, construcția, montarea elementelor de structură și de mobilier: alei pietonale, trotuare, piste pentru bicicliști, realizarea sistemelor de iluminat și irigații, sisteme de supraveghere video, dotare cu mobilier urban. - Suma propusă:  172.000 lei.

- Elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru Grădina Publică din cartierul Compozitori. Proiectul are în vedere achiziția, construcția, montarea elementelor de structură și de mobilier: alei pietonale, trotuare, piste pentru bicicliști, instalații și echipamente de recreere pentru copii, realizarea sistemelor de iluminat și irigații, sisteme de supraveghere video și WI-FI, dotare cu mobilier urban. Suma propusă: 100.000 lei.

-Elaborare documentație tehnico-economică pentru construirea unei parcări metalice supraetajată în zona Badea Cârțan (fostul SPIT). O soluţie practică şi eficientă, menită să rezolve o mare parte a problemei locurilor de parcare din zonă. Suma propusă: 150.000 lei.

- Elaborare documentație tehnico-economică pentru un Centru Servicii Integrate, clădire PALAS (Liceul Gheorghe Duca). Suma propusă: 150.000 lei.

- Elaborare documentație tehnico-economică pentru Stații Velo Smart. Proiectul are în vedere implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor. Suma propusă: 30.000 lei.

- Elaborare documentație tehnico-economică pentru construirea unui bazin didactic la o unitate de învățământ din municipiul Constanța. Suma propusă: 150.000 lei.

-  Elaborare documentație tehnico-economică pentru construirea a 3 săli de sport la 3 unități de învățământ. Suma propusă: 250.000 lei.

- Elaborare documentație tehnico-economică pentru un proiect de regenerare urbană la Palatul Regal și Bar Orient din Mamaia. Suma propusă: 250.000 lei.

- Elaborare documentație tehnico-economică pentru proiect de regenerare urbană în zona Poarta 6 (lângă liceul Lucian Blaga) și realizarea unei grădini urbane. Suma propusă: 100.000 lei.

- Elaborare documentație tehnico-economică pentru realizare unui parc arheologic la Poarta Mare a Cetății. Suma propusă: 100.000 lei.

-Elaborare documentație tehnico-economică pentru realizarea unui parc arheologic la Termele Romane. Suma propusă: 100.000 de lei.

- Elaborare documentație tehnico-economică pentru reabilitarea criptei paleocreștine de la Liceul Mihai Eminescu. Suma propusă: 100.000 lei.

- Proiect de valorificare urbanistică a zonei Harta Mozaic prin instalarea unei machete cu suport din piatră gri-antracit și reconstrucție prin reprezentarea 3D a cetății cu monumentele ei antice reprezentative și instalare panou de reconstituire virtuală a Turnului Măcelarilor. Suma propusă: 400.000 lei.

- Festival Street Art. Suma propusă: 250.000 lei.

- Studiu de fezabilitate pentru un proiect de regenerare urbană a Hanului Balcan prin expropriere. Scopul final îl reprezintă realizarea unui Centru de Inovare Digitală, aşa cum propusesem în bugetul pentru 2022. Un astfel de centru va putea oferi soluții moderne aplicate actualei structuri economico-administrative a orașului și va constitui un suport pentru firmele nou înființate în implementarea proiectelor de cercetare și dezvoltare. Suma propusă: 250.000 lei.

- A doua ediţie a Festivalului „Lights On“. Artiști renumiți din străinătate cărora li se vor alătura artiști autohtoni vor aduce publicului câteva elemente de artă modernă realizată prin instalații de lumină plasate independent sau conectate alături de anumite monumente arhitecturale. Suma propusă: 250.000 lei.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii