Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un proiect european pentru mii de copii Încă puţin şi parcul de recreere de la Ovidiu va fi dăruit locuitorilor (galerie foto)

ro

25 Apr, 2016 00:00 6930 Marime text


Treptat, visul locuitorilor oraşului Ovidiu de a avea un parc pe malul lacului a trecut de la stadiul de concept, la cel de proiect, fiind tot mai aproape să devină realitate. În luna aprilie, lucrările la acest proiect al administraţiei publice locale au ajuns la un grad de realizare de 90%. Contractul de finanţare a proiectului, realizat pe fonduri europene, a fost semnat pe data de 23 martie 2015, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la 4 mai 2015. La un an de la începerea lor, proiectul este aproape finalizat, urmând să fie inaugurat.
 

„Până acum, zona spectaculoasă a malului lacului Siutghiol nu a fost exploatată. Nu am înţeles de ce! Odată cu finalizarea acestui proiect, în primăvara anului 2016, şi prin valorificarea debarcaderului (proiect finalizat în luna noiembrie), vom reda locuitorilor acea parte a oraşului Ovidiu. Când am venit la primărie, în anul 2012, le-am promis locuitorilor un parc unde copiii, părinţii şi bunicii noştri să se poată plimba şi recrea, şi mă bucur că astăzi acest lucru a devenit realitate. Pe lângă oportunităţile turistice pe care parcul le aduce, este un proiect de suflet, prin care vreau să le asigur locuitorilor un loc de promenadă şi de petrecere a timpului liber“, a declarat reprezentantul Primăriei şi al Consiliului Local Ovidiu, primarul George Scupra.

 
Pentru realizarea proiectului „Parc de recreere în oraşul Ovidiu”, a fost alocat un teren în suprafaţă de 5.727 mp. Terenul este situat în oraşul Ovidiu, între strasa Pescarilor şi Siutghiol, pe malul lacului. Proiectul „Parc de recreere în oraşul Ovidiu“, derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, are o durată de implementare de nouă luni, o valoare totală de 8.180.802,70 de lei, din care 6.372.271,73 de lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă.

Contribuţia nerambursabilă de la bugetul naţional este de 1.399.855,16 lei, în timp ce partea autorităţilor locale de la Ovidiu este de 408.235,81 de lei. Beneficiarii acestui proiect sunt cei peste 15.000 de locuitori, dar nu numai.
 

„Locuitorii oraşului Ovidiu se vor putea bucura de privelişte, vor fi montate bănci, mese de şah, fântână arteziană, iar copiii se vor bucura de mai multe spaţii de joacă. Nu în ultimul rând, în parc va fi construit un amfiteatru pentru spectacole, de mici dimensiuni, care va avea aproximativ 70 de locuri şi un punct de observare dotat cu telescop“, a adăugat primarul George Scupra.

 
Proiectul parcului presupune amenajarea unei zone „Belvedere“ - platformă de observare, a unui amfiteatru cu scenă pentru concerte sau spectacole de mică anvergură, a unei piaţete cu joc de lumini, a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă pentru copii cu bănci perimetrale. De asemenea, va fi amenajată şi o zonă verde dotată cu mese pentru şah. Proiectul implică şi amplasarea unui observator astronomic, care va cuprinde patru telescoape panoramice, două platforme ce pot găzdui spectacole, concerte, târguri sau expoziţii. Zona de relaxare este o terasă verde, prevăzută cu vegetaţie specifică, înconjurată de un traseu de dale de beton prefabricat şi iluminat arhitectural.
 
Primăria speră ca parcul să fie inaugurat în apropierea Zilei Copilului, atunci când la Ovidiu se organizează, de mai mulţi ani, şi Zilele Oraşului, devenind deja o tradiţie a locului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii