Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxat de ANI pentru incompatibilitate Ce avere a agonisit Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu

ro

08 Aug, 2013 00:00 5282 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”. Sunt însă şi aleşi locali din judeţul Constanţa care au intrat în atenţia Agenţiei de Integritate pentru un presupus conflict de interese şi pentru o presupusă infracţiune de fals în declaraţii.

Aşa cum am anunţat, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali. Continuăm astăzi cu democrat liberalul Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu. Potrivit declaraţiei de avere depuse pe 26 aprilie 2012, Anghel deţine un teren agricol de un hectar şi un teren intravilan în suprafaţă de 800 metri pătraţi. Primarul din Castelu are, de asemenea, o casă de locuit de 240 metri pătraţi şi patru spaţii comerciale. Nu are, în schimb, niciun autoturism şi nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.
Aşa cum reiese din declaraţia de avere, primarul localităţii Castelu nu are conturi şi depozite bancare, plasamente şi investiţii directe, dar nici datorii.

În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Nicolae Anghel a încasat, în calitate de primar, un salariu de 28.200 de lei. Soţia sa, magazioner la SC Alsitop Nisipari SRL a realizat un venit de 8.600 de lei.
Conform declaraţiei de interese, Anghel are, în calitate de membru fondator, părţi sociale la Clubul Sportiv Speranţa Nisipari.
La momentul completării declaraţiei, era vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România şi prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, dar şi liderul Organizaţiei Locale PDL Castelu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • zoga marius 05 Dec, 2013 11:04 plin de datorii, in executare silita de catre ANAF, firme si persoane fizice, printre care si subsemnatul. Pentru informatii asupra dosarelor de executare va stau la dispozitie cu placere.