Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri din Constanța A fost suplimentat bugetul pentru lucrările de modernizare a bulevardului Mamaia

ro

03 Sep, 2023 12:03 1205 Marime text



Consilierii locali municipali au aprobat în ultima ședință de Consiliu suplimentarea cu 4.5 milioane de lei a fondurilor pentru lucrările executate pe Bulevardul Mamaia.

Este vorba despre proiectul „Lucrări de intervenții și modernizare Bulevardul Mamaia, pe sectorul cuprins între strada Soveja/Zorelelor și sensul giratoriu Pescărie intersecție cu Aleea Studenților, municipiul Constanța“.

Lucrările sunt executate de Confort Urban, societate aflată în subordinea Consiliului Local Constanța.

Anul trecut, CLM a aprobat  indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect, în valoare totală de 8.026.853,83 lei fără TVA.

Reabilitarea bulevardului Mamaia va cuprinde și spaţii verzi și iluminat public modern.  Conform proiectului de reabilitare al Bulevardului Mamaia se urmăreşte eliminarea deficienţelor circulaţiei rutiere şi pietonale constatate, în contextul îmbunătăţirii mobilităţii în municipiul Constanţa, cu accent pe următoarele obiective generale: controlul parcării vehiculelor pe arterele principale din centrul municipiului; creşterea accesibilităţii pentru pietoni şi extinderea zonelor pietonale; introducerea spaţiului partajat şi crearea infrastructurii pentru circulaţia bicicletelor; creşterea calităţii şi ponderii transportului public; creşterea măsurilor de siguranţă pentru automobilişti, pietoni şi bicicliști; realizarea de piste de biciclete; reducerea poluării aerului în ceea ce privește emisiile de noxe şi a nivelului de zgomot; îmbunătățirea aspectului urbanistic şi al mediului ambiental.


Prin introducerea benzii dedicate pentru autobuzele CT BUS, automat vor dispărarea locurile de parcare și de pe acest bulevard.
 

Vă reamintim, în primăvara acestui an, municipiul Constanța a achiziționat printr-o procedură de cumpărare directă serviciile de dirigenție de șantier pentru lucrările de intervenții și modernizare de pe bulevardul Mamaia, sectorul cuprins între str. Soveja/Zorelelor și sensul giratoriu Pescărie intersecție cu Aleea Studenților.

Societatea care se va ocupa de serviciile de supraveghere este Frangomy Solutions SRL din Ilfov, iar pentru serviciile sale va primi suma de 48.096 de lei  fără TVA.

Societatea îl are ca administrator pe Nicu Frangulea.


Asociații firmei care funcționează din 2018 sunt Dragoș Corbuleanu și Costin Alexandru Ghicea.

Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 166 contracte de achiziții publice în valoare totală de 5.659.391,62 lei.

În ultimul an fiscal a raportat o cifră de afaceri de 1.174.859 lei, un profit de 877.919 lei și datorii de 149.360 lei la un singur angajat declarat.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Primăria Constanța construiește piste de biciclete care duc către nicăieri! (galerie foto)

Constănțeanul supărat. Dispar locurile de parcare și de pe bulevardul Ferdinand. Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele (DOCUMENTE)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii