Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:55 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Bănică Jr. le-a urat „La mulţi ani!“ localnicilor Distracţie pe cinste la Zilele Oraşului Techirghiol, ediţia a 14-a (galerie foto)

ro

24 Aug, 2015 00:00 1609 Marime text
Locuitorii din Techirghiol, dar şi turiştii au sărbătorit, sâmbătă şi duminică, Zilele Oraşului. Lupte în nămol, concursuri de înot, de fotbal, concerte, întâlniri cu persoane importante, dansuri, muzică şi artificii au fost cuvintele de ordine la evenimentul care s-a desfăşurat în perioada 22-23 august. Printre invitaţii de seamă ai primarului Adrian Stan s-au aflat personalităţi ale muzicii populare şi uşoare româneşti.
 
Ştefan Bănică Jr. a fost cel care a „electrizat“ spectacolul. Special pentru locuitorii micului oraş balnear, celebrul artist a prezentat pe scena de la Techirghiol concertul „Super-Love“, eveniment care a făcut ca sălile de spectacol ale Sălii Palatului din capitală să fie neîncăpătoare. El nu a venit singur, ci însoţit de întreaga sa trupă, alături de care a pus în scenă un megashow intitulat generic „La mulţi ani, Techirghiol 2015!“.

Primarul Adrian Stan şi Consiliul Local au dat startul manifestărilor încă de sâmbătă, atunci când au fost premiaţi şi răsplătiţi cetăţenii oraşului Techirghiol care au împlinit vârsta de 85 de ani, veteranii de război şi văduvele acestora, precum şi cuplurile care aniversează o jumătate de veac de la căsătorie. Acţiunea a avut loc în timpul unei şedinţe festive a Consiliului Local Techirghiol, care s-a desfăşurat sâmbătă seara, pe terasa unui restaurant din localitate.

După şedinţa festivă, pe faleză a avut loc defilarea ansamblurilor artistice româneşti şi tătăreşti Pescăruşul şi CanSu, precum şi a grupului de balet Angy Dance Studio, din Techirghiol. De asemenea, ansamblurile de dans sportiv din Techrghiol, cluburile sportive, Fanfara Clubului Elevilor şi, nu în ultimul rând, elevi ai instituţiilor de învăţământ din localitate au ieşit la tradiţionala defilare. Cei prezenţi i-au putut asculta pe membrii Fanfarei Clubului Elevilor, pe copiii de la grădiniţele din oraş, cât şi pe elevii Liceului „Emil Racoviţă“. Seara a continuat cu un spectacol de dansuri tradiţionale, oferit de minorităţile din oraş.

Concursul „Cine prinde raţa... o câştigă“ a fost, de departe, una dintre cele mai inedite competiţii organizate în cadrul Zilelor Oraşului Techirghiol. Tot duminică, pe faleza din Techirghiol au avut loc tradiţionalele lupte în nămol şi concursul de înot. Nu au fost neglijaţi nici microbiştii. Aceştia au urmărit un turneu de fotbal - Cupa „Sparta Techirghiol“ - şi un meci demonstrativ - Old boy’s -, desfăşurate pe stadionul din localitate. Chiar dacă ploaia a încurcat oarecum planurile organizatorilor, vremea s-a îmbunat, astfel că distracţia a ţinut până târziu.
 
Ediţia din acest an a Zilelor Oraşului Techirghiol, eveniment desfăşurat, ca de fiecare dată, sub semnul multiculturalităţii, a reprezentat o premieră pentru comunitatea turco-tătară. Duminică, de la ora 18.00, s-au deschis porţile primei ediţii a Festivalului Qatalma, în parcul de la Monumentul Eroilor, unde, în parteneriat cu UDTTMR Techirghiol, cei prezenţi s-au delectat cu preparate tătăreşti, în cadrul unei expoziţii cu vânzare. Potrivit preşedintelui Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, Qatalma se numeşte mâncarea pe care o servesc familiile atunci când între doi tineri musulmani are loc logodna mică, mai exact, atunci când băiatul se duce şi-i cere mâna fetei.
 
De la un astfel de eveniment nu puteau lipsi luptele tradiţionale tătăreşti - Kureş, pentru care Primăria Techirghiol a asigurat premiile, doi batali, dar şi pomul încărcat cu daruri. „Este o onoare pentru noi să putem da mâna pentru organizarea acestui eveniment. Eu mă simt foarte legat de oraşul Techirghiol. Dincolo de faptul că avem o colaborare foarte bună cu Primăria şi Consiliul Local, Techirghiol este locul unde se află mormintele bunicilor mei, ale unchilor, ale multor rude din partea mamei, iar meleagurile pe care un om îşi petrece copilăria vor ocupa mereu un loc aparte în sufletul său“, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
 
„Este cea de-a 14 ediţie pe care o desfăşurăm în formula de faţă. În ultimii şapte ani de când sunt în funcţie, organizăm acest eveniment în a doua jumătate a lunii august. Peste 4.000 de persoane au venit la Zilele Oraşului şi ne bucurăm că, într-un final, vremea a ţinut cu noi. Şi pentru că este ziua tuturor locuitorilor din Techirghiol, le urez acestora să se bucure de sănătate şi de lucruri frumoase în familie şi alături de toţi cei dragi şi să ne vedem cu bine la următoarea ediţie!“, a fost mesajul pe care primarul Adrian Stan l-a transmis cu ocazia Zilelor Oraşului Techirghiol.

Ti-a placut articolul?

Comentarii