Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spațiul verde din incinta ”Spitalului de Oase” din Eforie va fi inclus și protejat în fondul forestier

ro

09 Jun, 2020 00:00 2753 Marime text
  • La momentul transformării ”Spitalului de Oase” în secție externă a Spitalului Județean Constanța, în mandatul lui Nicușor Constantinescu, planau anumite suspiciuni legate de interese imobiliare
  • În ultima ședință a Consiliului Județean, a fost aprobat un proiect referitor la încetarea dreptului de administrare a unui teren cu o suprafață de 108.685 mp, situat în Eforie Sud, de către Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Andrei” Constanța, cu scopul de igienizare a terenului și toaletare a copacilor
  • Urmare a unui amendament formulat de consilierii PNL, s-a aprobat includerea terenului aferent spitalului în fondul forestier, prevenind astfel un posibil pericol de înstrăinare a acestui teren


În ultima ședință a Consiliului Județean, a fost aprobat un proiect referitor la încetarea dreptului de administrare a unui teren cu o suprafață de 108.685 mp, situat în Eforie Sud, de către Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Andrei” Constanța, cu scopul de igienizare a terenului și toaletare a copacilor.
La momentul transformării ”Spitalului de Oase” în secție externă a Spitalului Județean Constanța, în mandatul lui Nicușor Constantinescu, planau anumite suspiciuni cum că decizia ar ascunde anumite interese, altele decât cele spitalicești.

Urmare a unui amendament formulat de consilierii PNL, s-a aprobat includerea terenului aferent spitalului în fondul forestier, amendament prin care aleșii liberali consideră că au prevenit un posibil pericol de înstrăinare a acestui teren.

Prin includerea acestui spațiu verde în fondul forestier, acest teren va fi protejat de codul silvic, iar în acest fel, destinația lui va rămâne ca și în momentul de față.
“Practic, după igienizarea spațiului și toaletarea pomilor, în Eforie va rămâne un spațiu verde, protejat și de legile în vigoare referitoare la fondurile forestiere. În acest fel, suntem siguri că acel spațiu de peste 108 mii de metri pătrați va rămâne unul curat, verde și un plămân de oxigen pentru stațiunea Eforie”, susține autorul amendamentului, consilierul județean PNL, Marian Crușoveanu.
 

 

Citește și:

Cine demolează clădirile fostului spital de ortopedie din Eforie Sud

Proiectul unităţii medicale oncologice de la Eforie Sud, încremenit. Consultarea publică organizată de CJC, fără rezultat!

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii