Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:23 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesizările curg Constănţenii, indignaţi de lipsa iluminatului public şi de haitele de maidanezi

ro

23 Feb, 2017 00:00 2246 Marime text
Lipsa iluminatului public şi reapariţia haitelor de câini comunitari în oraş fac obiectul celor mai multe sesizări ale constănţenilor postate pe pagina Primăriei Constanţa de pe o reţea de socializare.
 
Am realizat o scurtă selecţie a sutelor de mesaje transmise de locuitorii municipiului în atenţia edilului-şef Decebal Făgădău şi a aparatului administrativ, în speranţa soluţionării acestora. Sunt situaţii în care constănţenii sunt revoltaţi de faptul că, deşi au înregistrat sesizările de săptămâni sau chiar luni, în afara mesajului automat generat de pagina de Facebook nimeni nu le-a oferit un răspuns la problemele semnalate. Iar până la rezolvarea lor… este cale lungă!
 
Roxana spune: „Am făcut o sesizare în legătură cu iluminatul public în luna noiembrie, se termină şi februarie şi dvs. nu aţi rezolvat nimic, nu ştiţi decât să ne minţiţi că se va rezolva. Este inadmisibil ca schimbarea câtorva lămpi de iluminat să dureze luni de zile“.
 
George sesizează că „pe strada Pescarilor, de la nr. 3 la nr. 30, pe o distanţă de aproximativ 300 m, funcţionează numai trei becuri de iluminat stradal. Toate celelalte sunt arse“.
 
Un alt constănţean, Paul, a formulat o reclamaţie cu privire la „şantierul de la fosta fabrică de pâine Dobrogea. Maşinile care ies din şantier sunt pline de moloz / noroi pe roţi şi-l împrăştie pe toate străzile adiacente“.
 
Ciprian revine cu sesizarea sa la principala problemă cu care se confruntă municipiul de câteva luni bune: iluminatul. „Aş dori să fac o sesizare în legătură cu iluminatul public pe strada Hortensiei nr. 12-13 (stâlpul din dreptul blocului C4, stâlp înalt, de beton, cu două lampadare). Acesta asigură iluminatul în toată parcarea, rog a se rezolva în timp util, în trecut au fost semnalate spargeri când nu a funcţionat“.
 
Roxana sesizează autorităţile cu privire la apariţia unei haite de câini maidanezi în cartierul Tomis Nord, str. Căpitan Dobrilă Eugeniu, în spatele staţiei de autobuz 42-43. „Haita se tot înmulţeşte, iar câinii sunt agresivi. În zonă este Şcoala 38. Câinii intră până şi în curtea şcolii. Fetiţa mea nu mai vrea să iasă din casă“, precizează mămica.
 
Şi Valentina trage un semnal de alarmă în legătură cu aceeaşi problemă. „În cartierul Poarta 6, pe strada Zefirului, am dat nas în nas cu o haită de zece câini ai străzii. Aflaţi în perioada de împerechere, ducând lupte de supremaţie printre picioarele mele (mamă cu doi copii). Vă rog să veniţi să-i luaţi, înainte să se întâmple vreo nenorocire!“
 
Adrian ridică aceeaşi problemă. „Aş vrea să fac o sesizare în legătură cu o haită de cel puţin zece câini fără stăpân, adeseori agresivi, care a pus stăpânire pe zona Tomis Nord, locul de joacă de lângă TAV 5 şi în jurul blocurilor TAV 6, 7, 8 - aleea Stadionului“.
 
„Străzile Constantin Bobescu şi Nicolae Kirkulescu au rămas de vreo trei-patru zile fără lumină? Ce se întâmplă?“, întreabă George.
 
Ovidiu, din Constanţa, vrea să ştie ce se întâmplă cu înştiinţările de plată a impozitului. „Oare de ce nu au ajuns până pe 22.02.2017, în condiţiile în care anii trecuţi le primeam până în 10 ianuarie?“ El atrage atenţia şi în legătură cu iluminatul public din oraş, care nu mai funcţionează, şi se întreabă: „Oare ce se întâmplă în administraţia constănţeană?!“
 
Paris ridică aceeaşi problemă a iluminatului public, care nu funcţionează de o săptămână pe strada Ana Ipătescu, din Km 4. „Iluminatul public de pe strada Fulgerului îl mai facem sau cetăţenii din acea zonă învaţă să umble ca liliecii?“, întreabă şi Marius din Constanţa.

Simona locuieşte la intersecţia străzilor Constantin Bobescu - Barbu Delavrancea, unde, evident, iluminatul public stradal nu mai funcţionează.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constanta SimpliCITY 23 Feb, 2017 00:25 Exact ce spuneam intr-un articol de azi : https://constantasimplicity.wordpress.com/2017/02/23/iarna-nu-i-ca-vara/ Parca traim intr-un oras fara stapa, parca suntem ca acum 50 de ani. Mizerie, caini, fara lumina, noroaie etc etc. Si de la Primarie nici macar raspunsuri, d-apai rezolvari. Ce facem? Iesim iar la protest ? De vorba buna nu intelegeti ?