Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință de Consiliu Local PSD și PMP au respins acordarea unor facilități fiscale acordate la plata taxelor și impozitelor locale pentru constănțeni!

ro

01 Jul, 2020 00:00 2230 Marime text

  • Consilierii locali municipali au fost convocați în ședință ordinară. Nu au fost aprobate proiectele de hotărâre 10, 20, 36, 37 și 39

  • Majoritatea din Consiliul Local Municipal Constanța, compusă din PSD și PMP, a respins, ieri, proiectul de hotărâre inițiat de grupul de consilieri PNL și care se referea la acordarea unor facilități fiscale acordate la plata taxelor și impozitelor locale pentru acest an

  • Aleșii locali au mai respins și PUZ-ul din Palazu Mare inițiat SC Star Rent Apartment SRL


În cursul zilei de 30 iunie, a.c., consilierii locali au fost convocați în ședință ordinară și au avut pe ordinea de zi 51 de proiecte. Nu au fost aprobate proiectele de hotărâre 10, 20, 36, 37 și 39.
Majoritatea din Consiliul Local Municipal Constanța, compusă din PSD și PMP, a respins, ieri, proiectul de hotărâre inițiat de grupul de consilieri PNL și care se referea la acordarea unor facilități fiscale acordate la plata taxelor și impozitelor locale pentru acest an, în contextul pandemiei de coronavirus. Liberalii au propus reducerea cu 25% a impozitului anual pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice către alte persoane fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, ca urmare a efectelor epidemiei, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea sau dețin Certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice. Această facilitate vine în sprijinul persoanelor fizice sau juridice care au fost afectate direct de instituirea stării de urgență.
O altă măsură este scutirea de la plata lunară a taxei pe clădiri datorată de către concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau folosință a unei clădiri proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrative-teritoriale dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului, utilizatorii clădirilor au fost obligați să-și întrerupă total activitatea economică.
Proiectul înaintat de consilierii liberali mai prevede, pentru perioada în care a fost declarată starea de urgență, scutirea de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice de către utilizatorii suprafețelor care au fost obligați să își întrerupă total activitatea economică sau dețin Certificatul pentru situații de urgență prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice. Pentru a beneficia de această prevedere, utilizatorii au obligația ca, până la data de 15 septembrie a.c., inclusiv, să depună, la Serviciul Public de Impozite și Taxe, o cerere de acordare a scutirii, însoțită de o declarație pe propria răspundere și documente justificative, după caz.
Potrivit documentului, se aprobă anularea accesoriilor în cazul obligațiunilor bugetare restante la data de 31 martie a.c., datorate bugetului local al Municipiului Constanța. Procedura se aplică tuturor contribuabililor persoane fizice, juridice sau entități fără personalitate juridică. Contribuabilii pot depune o cerere de anulare a accesoriilor până cel târziu la 15 decembrie a.c. Consilierii liberali, au concluzionat după ședința de ieri că: ”În Constanța, nicio minune nu durează mai mult de 30 de zile”.
În schimb, două proiecte asemănătoare inițiate de primarul Decebal Făgădău au trecut la vot fără probleme.
 

Consilierii locali au respins PUZ-ul din Palazu Mare

 
Un nou ansamblu de blocuri era pe cale să se ridice în Palazu Mare.
Cu toate că în momentul în care PUZ-ul a fost supus spre consultare publică mai multe persoane au depus sesizări și au specificat că nu sunt respectate prevederile legale, în ședința Consiliului Local din data de 30 iunie, a.c., consilierii au avut pe ordinea de zi un proiect ce dădea undă verde PUZ-ului. investitor SC Star Rent Apartment SRL”, iniţiator fiind primarul Decebal Făgădău. Proiectul nu a trecut.

Citește și:

Ședință CLM. Proiectul PNL privind acordarea de falicități fiscale în 2020 nu a trecut! (documente)

Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism Proiectul imobiliar al C&C Real Ambient, pe masa consilierilor locali! (document)
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii