Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala veche din Hârşova devine muzeu de istorie

ro

20 May, 2017 00:00 3666 Marime text
Ieri a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Restaurare, conservare şi punere în valoare a ansamblului Şcoala veche «Vasile Cotovu»“ din Hârşova. Beneficiar al proiectului este Oraşul Hârşova, iar parteneri sunt Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi Muzeul Regional de Istorie din Dobrici. Durata proiectului este de 36 de luni, iar valoarea lui, de 3.196.985 de euro.
 
Proiectul este o soluţie comună, identificată de beneficiari, la problemele legate de lipsa de acţiuni concrete pentru utilizarea durabilă a resurselor naturale şi culturale specifice, Hârşova - Krushari, zonele fiind caracterizate de un anumit patrimoniu istoric, cu mare relevanţă în identitatea şi dezvoltarea celor doua comunităţi.

Obiectivele proiectului sunt: reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii vechi pentru redarea circuitului turistic al clădirii prin transformarea în muzeu de istorie; reabilitarea, modernizarea şi dotarea Casei „Vasile Cotovu“, în vederea transformării în bibliotecă şi centru multicultural; reabilitarea drumurilor de acces către „Vasile Cotovu“ şi Cetatea Carsium (aproximativ 1,5 km); organizarea de colocvii de istorie şi arheologie; organizarea unei tabere de arheologie la Hârşova; achiziţionarea a 20 de biciclete, precum şi digitalizarea tuturor artefactelor din muzeul de istorie.

Sursa foto: http://www.liceulioancotovu.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii