Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbători de poveste în Limanu Anul 2016 va aduce o nouă grădiniţă, dar şi o sală polivalentă

ro

22 Dec, 2015 00:00 2799 Marime text
În comuna Limanu, sărbătorile de iarnă au venit cu daruri pentru cei mici, aşa cum se întâmplă în fiecare an. Planurile pe care primarul localităţii, Nicolae Iustin Urdea, le are pentru 2016 nu sunt deloc puţine, iar anul care tocmai se încheie nu a fost nici pe departe unul liniştit pentru comunitatea din sudul extrem al judeţului.
 
„Nu putem să petrecem sărbătorile aşa cum se cuvine până nu ştim că am putut să facem un gest, cât de mic, dar simbolic, pentru copii. Ei sunt cei care aşteaptă luna cadourilor cu sufletul la gură în fiecare an, ei sunt păstrătorii spiritului Crăciunului. Aşadar, ca în fiecare an, am pregătit daruri pentru elevi şi preşcolari, aproximativ 600 la număr“, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea. Şi pentru ca localitatea să reflecte magia sărbătorilor, şi anul acesta străzile au fost îmbrăcate în lumină, la fel ca anul trecut.
 
De asemenea, tot pentru cei mici, primarul speră ca 2016 să fie un an al marilor realizări. Mai exact, grădiniţa cu program prelungit, un proiect pe care autoritatea publică locală îl are în plan de mult. „Chiar la intrare în localitatea Limanu, în cartierul nou de case, vrem să construim o grădiniţă cu program prelungit. Cu patru săli de clasă, sală de recreere, o bucătărie modernă, cabinet medical şi toate cele necesare“, a adăugat primarul Nicolae Iustin Urdea.
 
Nu în ultimul rând, gospodarul-şef a declarat că pentru Căminul Cultural din 2 Mai are planuri mari anul ce vine: reabilitarea şi transformarea acestuia fie într-un centru modern de tineret, fie într-o sală polivalentă cu sală de sport inclusă, şi asta pentru că micuţii din 2 Mai nu au avut până acum un astfel de obiectiv.
 
În altă ordine de idei, una dintre străzile cuprinse în proiectul „Reabilitare strada Aurel Vlaicu şi strada Izlazului, localitatea 2 Mai, comuna Limanu, judeţul Constanţa“ este aproape gata. Este vorba despre strada Islazului, unde s-a turnat asfalt şi aproximativ 90% dintre lucrări sunt gata. Pe cealaltă stradă s-au turnat straturi de piatră, urmând ca de anul viitor să se toarne şi aici stratul bituminos. Şi tot în materie de drumuri, pentru anul care vine, autoritatea publică locală intenţionează să atragă fonduri în vederea asfaltării tuturor străzilor din 2 Mai şi a încă două tronsoane importante din Limanu. Este vorba despre străzile pe care s-a lucrat deja la canalizare şi care au acum nevoie de copertare. Astfel, după finalizarea acestor lucrări, tot satul 2 Mai va avea străzile asfaltate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii