Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:18 21 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb a semnat un contract de finanţare de 18 milioane de euro pentru judeţul Constanţa

ro

04 Jul, 2017 00:00 1749 Marime text
Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat un contract de finanţare de 18 milioane de euro pentru managementul deşeurilor în judeţul Constanţa, acesta fiind un proiect fazat, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.
 
Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Constanţa“ este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 şi vizează continuarea lucrărilor începute prin POS Mediu 2007 - 2013.
 
„Finalizarea investiţiilor va conduce la dezvoltarea infrastructurii în judeţul Constanţa, care înseamnă inclusiv închiderea depozitelor neconforme, un lucru pe care ţara noastră şi l-a asumat prin Tratatul de Aderare în domeniul managementului deşeurilor“, se arată în document.
 
În cadrul proiectului, este vizată construcţia a două staţii de tratare mecano-biologică în localităţile Tortoman şi Ovidiu şi a unei staţii de sortare în localitatea Ovidiu, care va permite o capacitate suplimentară de reciclare pentru deşeuri solide de 178.000 de tone/an.

Ti-a placut articolul?

Comentarii