Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii Medgaz, în faţa Comisiei de urbanism şi amenajarea teritoriului. PUZ-ul care le strică liniştea locatarilor de pe bulevardul Tomis (document)

ro

02 Sep, 2019 00:00 2647 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului se întruneşte în data de 4 septembrie 2019 la sediul Primăriei Constanţa. Pe ordinea de zi se regăseşte şi un punct controversat, care a scos în stradă o întreagă asociaţie de proprietari la începutul lunii iulie a.c. Este vorba despre solicitarea prin care se doreşte obţinerea acordului pentru consultare publică pentru PUZ - zona delimitată de bd. Tomis, str. Suceava, str. Adamclisi şi alee carosabilă, iniţiator SC Medgaz SRL.
 
În luna februarie a.c., Medgaz SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul proiectului „Elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru reglementarea terenului situat la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Suceava“, în vederea obţinerii acordului de mediu.

Terenul care a generat PUZ-ul este liber de construcţii şi se află în zona ZRL 4 - subzona locuinţelor colective medii P+3-4 etaje. Beneficiarul propune modificarea reglementărilor urbanistice în vigoare pentru terenul aflat la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Suceava, în vederea construirii unui imobil cu funcţiunea de birouri/serviciu cu regim de înălţime de P+6 etaje.

Suprafaţa lotului care a generat PUZ-ul este de 506 mp şi are următoarele vecinătăţi: la nord - strada Suceava, la est - imobilul de locuinţe bloc M1, la vest - bulevardul Tomis, iar la sud - alee de acces. Terenul studiat, cu suprafaţa de 506 mp, situat în intravilanul municipiului Constanţa, este identificat prin numărul cadastral 219020, înscris în UAT Constanţa. Acesta este proprietatea SC Medgaz SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat cu Încheierea de autentificare nr. 978 din 11 iulie 2017.
 
Luna trecută, membrii Asociaţiei de proprietari de la blocul M1, de pe bulevardul Tomis nr. 332 din Constanţa, au sesizat presa şi autorităţile, fiind revoltaţi de faptul că s-ar putea trezi cu o clădire de birouri în zona de spaţiu verde de lângă bloc. De altfel, în acea perioadă s-a procedat la mutarea conductelor de apă care sunt proprietatea privată a Medgaz SRL, existând autorizaţie de deviere conducte, eliberată în luna martie 2019.

Amintim că, în anul 2017, a fost eliberat certificatul de urbanism cu numărul 2825 privind elaborare PUZ. Conform PUG, în zona unde se poziţionează terenul nu pot fi construite decât blocuri de locuinţe cu regimul maxim de înălţime P+4, astfel, pentru orice altceva este necesară elaborarea unui PUZ. Astfel, societatea Medgaz SRL are nevoie de un PUZ aprobat pentru schimbarea regimului de înălţime maxim acceptat, dar şi pentru funcţionalitate. În zonă nu este permisă, cu actualele reglementări, construirea de blocuri cu altă destinaţie în afară de cea de locuire.

Astfel, pentru a putea să construiască orice altceva, întreaga procedură este de durată. Pentru ca investitorul să construiască ceva pe terenul respectiv, este nevoie de aprobarea consilierilor locali municipali.

Ce au declarat reprezentanţii Medgaz SRL


Contactaţi telefonic de reporterii cotidianului ZIUA de Constanţa, reprezentanţii Medgaz au declarat că au depus cererea la APM pentru iniţierea PUZ-ului pentru terenul deţinut, dar nu sunt siguri dacă li se va aproba modificarea pentru a putea construi o clădire de 6 etaje, urmând să respecte reglementările actuale pentru zona respectivă, mai precis, urmând să construiască un imobil de 4 etaje. „Cel mai probabil, va deservi o bancă sau o clinică, dar tindem spre o clinică”, a declarat reprezentantul societăţii. De altfel, societatea transmite că întreaga procedură va mai dura şi arată deschidere faţă de locuitorii din zonă.

După ce Comisia de Urbanism va da aviz pozitiv sau negativ solicitării celor de la Medgaz, propunerea urmează să ajungă pe masa Consiliului Local Municipal Constanţa, care va avea ultimul cuvânt.

Cum a ajuns terenul de la Primăria Constanţa în domeniul privat


Traseul din domeniul public în cel privat este neclar. Printr-o dispoziţie de primar, de pe vremea lui Radu Ştefan Mazăre, terenul spaţiu verde, aflat în domeniul Primăriei Constanţa, a fost retrocedat în anul 2006 către Sanda Popescu. Singura certitudine că acel lot a fost dat este prin actualizarea domeniului public al municipiului Constanţa, la finele anului 2006, prin hotărârea de Consiliu Local nr. 593 din data de 13 decembrie. Atunci, Primăria preciza că mai deţine doar aproximativ 290 mp teren la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Suceava, conform modificărilor dispoziţiei de primar. Proprietarul a vândut terenul mai departe, iar tot prin revânzare a ajuns la actualul proprietar - Medgaz SRL.

Medgaz SRL, în datele Registrului Comerţului  


Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Medgaz SRL a fost fondată în anul 2008 şi are sediul social în comuna Peştera. Societatea provine din schimbarea sediului din alt judeţ. Capitalul social subscris, de 1.663.000 de lei, integral vărsat, este compus din 16.630 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 100 lei. Asociaţi persoane fizice sunt Darlaiani Stere şi Mişu Stere, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi asociaţi sunt şi administratorii firmei, care desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate.
 
În anul fiscal 2015, societatea cu 78 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 22.432.139 de lei şi un profit de 1.142.088 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 79 de salariaţi, cifră de afaceri de 20.429.137 de lei şi profit de 536.622 de lei. În ceea ce priveşte situaţia financiară pe anul 2017, aceasta este următoarea: 77 de salariaţi, cifră de afaceri de 19.690.975 lei şi un profit de 3.225.723 lei.

În secţiunea „Documente” puteţi consulta PUZ-ul Medgaz SRL.
 
Citeşte şi:
 

Oameni revoltaţi O societate doreşte construirea unui imobil de 6 etaje în Tomis Nord. Cum a ajuns terenul de la Primărie proprietate privată (document+galerie foto)

PUZ-ul iniţiat de Medgaz SRL, depus la APM Constanţa. Investitorul vrea să ridice un bloc de şase etaje (document)

O nouă investiţie imobiliară. Medgaz SRL solicită reglementarea unui teren situat la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Suceava (document)


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii