Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reclamaţie cu privire la apa din bazinul de la Dunăreni, Aliman Primarul Gheorghe Topalu - „Săptămânal, se iau probe biologice, reţeaua este nouă"

ro

17 Sep, 2011 01:39 1390 Marime text
În urmă cu câteva zile, la materialul „Primăria Aliman, neatinsă de restructurare. Are prea puţini angajaţi", publicat anul trecut în cotidianului ZIUA de Constanţa, apărea un comentariu al unui cititor, care reclama faptul că bazinul de înmagazinare a apei potabile de la Dunăreni este descoperit, fiind, în opinia sa, „un adevărat focar de infecţie". Redăm textul integral al comentariului: „Domnule primar, avem rugămintea să sesizaţi organele competente cu privire la bazinul de acumularea a apei potabile din satul Dunăreni. Să se ia nişte probe biologice. Acest bazin este descoperit şi este un focar de infecţie. Dacă nu o faceţi dumneavoastră, o vom face noi. Este foarte multă lume bolnavă şi nimeni nu ia nicio măsură".

Privitor la acest aspect reclamat probabil de unul dintre locuitorii comunei, am luat legătura cu primarul de la Aliman, Gheorghe Topalu, care are în responsabilitate şi satul Dunăreni. Acesta ne-a spus că informaţiile nu sunt adevărate, pentru că săptămânal se iau probe biologice din bazinul în care se colectează apa distribuită localnicilor. „Rezervorul de apă de la Dunăreni a fost construit în 2008, iar recepţia lucrărilor a avut loc pe 8 decembrie 2008. Există staţie de clorinare, nu este o problemă adevărată. Săptămânal, se iau probe biologice de către cei de la SANEPID şi nu a fost nicio problemă. Reţeaua este nouă şi nu are cum să curgă apă cu rugină", spune primarul. Bazinul de apă de la Dunăreni este cel mai mare din cele trei de pe raza comunei Aliman şi are 200 de metri cubi. Cel de la Vlahi este de 100 de metri cubi, iar cel de la Aliman - 30 de metri cubi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii