Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:56 27 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţii la sesizările depuse de consilierul Popescu SC Alcorex Building, amendată pentru tăiere, în lipsa unei autorizaţii emise de municipalitate (document)

ro

19 Sep, 2017 00:00 2781 Marime text
Consilierul local Andrei Popescu sesiza, la începutul acestei luni, o nouă situaţie de ciopârţire a copacilor în staţiunea Mamaia, lângă Vila Maria. Alesul local a sesizat Poliţia Locală şi Agenţia pentru Protecţia Mediului în această speţă. Sesizarea depusă în scris a ajuns la Poliţia Locală, la Direcţia Urbanism şi la Direcţia Patrimoniu.
 
Între timp, au apărut şi primele reacţii din partea autorităţilor sesizate.
 
„Urmare a adresei înregistrate la Direcţia Organizare şi Informatizare şi transmise Direcţiei Poliţia Locală, suntem în măsură să comunicăm: în urma controlului efectuat de către o echipă de poliţişti locali din cadrul Direcţiei Poliţia Locală la imobilul situat în staţiunea Mamaia, bulevardul Mamaia, s-a constatat executarea de lucrări de construcţii în baza autorizaţiei de construire nr. 1137/16.08.2017, eliberată de Primăria Municipiului Constanţa, pentru construire imobil P+6E-8E - apartamente de vacanţă cu parcare la parter, beneficiar - SC Alcorex Building SRL.
 
Pentru tăierea celor patru arbori din plantaţia de aliniament a bulevardului Mamaia, situaţi pe domeniul public, SC Alcorex Building SRL a fost sancţionată conform prevederilor HCLM nr. 184/2013, prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria DPL nr. 115180/08.09.2017.
 
Totodată, aducem la cunoştinţă faptul că SC Alcorex Building SRL deţine acordul de mediu nr.06/15.05.2017, emis de Ministerul Mediului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în vederea tăierii a patru arbori (plopi) din cei şase arbori care fac parte din plantaţia de aliniament“, transmite, într-o adresă către Direcţia Organizare şi Informatizare, directorul executiv al APM, Lavinia Monica Zaharia.
 
Se pare că societatea a fost amendată de Poliţia Locală deoarece nu deţinea acord de tăiere de la municipalitate.
 
Referitor la solicitarea înregistrată la APM Constanţa cu nr. 4877111.09.2017, agenţia susţine că plângerea referitoare la molozul deversat în lacul Siutghiol a fost redirecţionată către Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa.
 
Direcţia Gospodărire Comunală face, la rândul său, următoarele precizări: „În data de 23.08.2017, SC Alcorex Building SRL a depus o cerere pentru tăierea a patru plopi din aliniamentul bulevardului Mamaia nr. 413 (vizavi de complex laki) pentru realizare acces auto, la care au ataşat autorizaţia de construire nr. 1137/16.08.2017 şi, ulterior, acordul de mediu nr. 6/15.05.2017. Pentru a elibera acordul de tăiere, în data de 23.08.2017 ne-am adresat către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanta să ne comunice punctul de vedere referitor la tăierea celor patru plopi. În perioada 31.08 - 2.09.2017, trei dintre aceşti plopi au fost tăiaţi fără acord de tăiere emis de Primăria Constanţa. Având în vedere cele menţionate, solicitarea a fost redirecţionată către Direcţia Poliţia Locală, pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun în acest sens“.

Despre Alcorex Building SRL  

Firma a obţinut de la Primăria Municipiului Constanţa Autorizaţia de construire nr. 1137 din 16/08/2017 pentru edificarea unui bloc de opt etaje în staţiunea Mamaia. Actul emis de municipalitate presupune „Construire imobil P+6e-8e apartamente de vacanţă cu parcare la parter. Notă: 172 de locuri de cazare în 56 de apartamente, 53 de locuri de parcare şi un autocar la parter în incintă“.

Reamintim că Alcorex Building SRL (fosta SC Alcorex Serv SRL) a depus, la începutul acestui an, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil D+P+6-8E cu funcţiunea de apartamente de vacanţă cu parcare la demisol şi parter şi construire piscină“, propus a fi amenajat în staţiunea Mamaia, careul D1, lotul 3, pe malul lacului Siutghiol, vizavi de Complexul Iaki. Terenul este situat în oraşul Constanţa, în staţiunea Mamaia, şi este proprietate a beneficiarului, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 2487/01.08.2016, fiind identificat cu numărul cadastral 108.129.
 
Terenul, în suprafaţă de 1.734 mp, este liber de construcţii şi are următoarele vecinătăţi: la sud - lot 5, teren în proprietatea Primăriei Constanţa, la nord - lot 2, teren privat, la est - bulevardul Mamaia, la vest - trotuar betonat, teren în proprietatea Primăriei Constanţa.
 
Firma a fost înfiinţată în anul 1997 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 50.100 de lei, integral vărsat, este compus din 5.010 părţi sociale. Firma Alcorex Building SRL este deţinută de Mirela Rădulescu, născută pe 12.12.1967, în Fagaraşu Nou, Tulcea, şi Ramona Bobelea, născută pe 23.12.1983, în Babadag, Tulcea. Fiecare asociat deţine 50% din capitalul social. Administratorii firmei, al cărei obiect de activitate vizează „dezvoltarea (promovarea) imobiliară“, sunt Narcisa Pascu, născută pe 16.11.1953, în Constanţa, şi Mirela Rădulescu.

Popescu pregăteşte un proiect de HCLM 

În altă ordine de idei, consilierul Andrei Popescu reaminteşte faptul că pregăteşte un proiect de hotărâre prin care va solicita: stabilirea prejudiciului cauzat de tăierea copacilor - pe lângă contravenţia infimă de 1.000 de lei/copac, trebuie constatat şi prejudiciul cauzat, ţinând cont că un copac matur valorează între 20.000 şi 30.000 de euro; orice copac tăiat să fie replantat (de acelaşi soi şi aceeaşi maturitate); întocmirea Registrului Spaţiilor Verzi.
 
Citeşte şi: 
 
Un ales local a sesizat Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Poliţia Locală Constanţa. Un nou caz de ciopârţire a copacilor în Mamaia
 
Undă verde din partea Primăriei Constanţa pentru SC Alcorex Building SRL. În ce constă actul

Ti-a placut articolul?

Comentarii