Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța, în linie dreaptă. A fost emisă autorizația de construire

ro

12 Jul, 2023 12:23 1464 Marime text
Primăria Constanța a eliberat pentru Consiliul Județean Constanța autorizația de construire ce vizează reabilitarea Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța.
 
Prin AC 558 din data de 11 iulie 2023, entitatea amintită dorește reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, document ce e valabil 24 de luni.
 
Lucrările nu vor începe imediat, după cum ne-a menționat vicepreședintele CJ Constanța Petre Enciu. Documentul de urbanism a fost eliberat pentru următorul pas care este necesar în vederea reabilitării clădirii emblematice din Piața Ovidiu.
 
CJ Constanța a contractat o firmă care s-a ocupat de proiectul tehnic al muzeului. Asta după ce, în 2021, licitația atribuită privind pachetul proiect tehnic și execuție a fost anulată. Revenind în prezent, Enciu a punctat că recepția proiectului tehnic a fost efectuată. „Urmează să fie introdusă pe ordinea de zi și supus aprobării consilierii proiectul tehnic, care trebuie aprobat cu tot cu autorizație de construire”, a sublinitar Petre Enciu. Tot el a mai spus că odată aprobat proiectul tehnic, fiind clară suma necesară, se va demara procedura de organizare a licitației privind executarea lucrărilor de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
 
 
Licitația anulată

Amintim că în anul 2019, licitaţia privind reabilitarea şi punerea în valoarea a Muzeului de Istorie din Constanţa a fost anulată și era vorba de un proiect de 13.132.373,33 de lei, bani asiguraţi prin finanţare europeană. Prima dată, procedura de atribuire a fost anulată însă reprezentanţii singurului parteneriat ce a prezentat o ofertă pentru acest contract au contestat decizia de anulare şi au primit câştig de cauză din partea Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care a obligat Consiliul Judeţean Constanţa să reia procedura.
 
Singurii ofertanţi pentru reabilitarea Muzeului de Istorie au fost trei firme în asociere, respectiv Actaeon Invest (lider de asociere), Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. Napoli şi Princer SA. În urma admiterii contestaţiei lor de către CNSC, Consiliul Judeţean Constanţa a reluat procedura şi a solicitat sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice în gestionarea documentelor, însă nici de această dată afaceriştii nu au ajuns la un consens cu autoritatea contractantă. În aceste condiţii, la data de 8 noiembrie 2019, licitaţia a fost anulată pentru a doua oară. Potrivit declaraţiilor de la momentul respectiv făcute de preşedintele CJC, Marius Horia Țuţuianu, „motivul anulării este întemeiat pe faptul că, în urma reevaluării, autoritatea contractantă a constatat că cei care depun oferte au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“.
 
 
Citește și:

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie rămâne anulată. A expirat termenul pentru contestaţii. Când se reia procedura
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii