Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:05 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunerea viceprimarului Taner Reşit Primăria Tuzla ar putea cumpăra teren de la localnici pentru a sprijini tinerii

ro

25 Nov, 2015 00:00 2198 Marime text


Comuna Tuzla este o localitate în plină expansiune. Având ieşire la Marea Neagră, Tuzla a atras în fiecare an tot mai mulţi oameni dornici de a-şi întemeia aici o familie. Astfel, numărul localnicilor a crescut de la an la an, la fel şi nevoile lor. Pentru a veni în întâmpinarea acestora, viceprimarul cu atribuţii de primar al localităţii, Taner Reşit, intenţionează să le propună colegilor consilieri un proiect de hotărâre privind cumpărarea a zece hectare de teren.
 
„Din 2002, Primăria Tuzla nu a mai putut da niciun loc de casă pe Legea 15 a tinerilor căsătoriţi. Pentru că efectiv nu mai avem loturi de case. De aceea, vreau să propun Consiliului Local să achiziţionăm de la persoane private terenuri - zece hectare de teren - în apropierea, în jurul localităţii, pe care să le punem la dispoziţia tinerilor, prin contract de concesiune. Avem peste 200 de astfel de solicitări la Primărie şi din 2002 nu am putut da astfel de loturi“, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar.
 
De asemenea, Taner Reşit ne-a spus şi că, împreună cu cei din Consiliul Local, caută soluţii pentru înfiinţarea unor parcuri. „Ne-am fi dorit să avem o suprafaţă mare de teren - 4.000-5.000 de metri pătraţi - ca să amenajăm un parc, dar nu am reuşit să identificăm deloc un astfel de spaţiu. De aceea, vom discuta în Consiliul Local să facem mai multe parcuri, mai mici, pe suprafeţe de 300-600 de metri, pentru că este nevoie şi de astfel de spaţii“, a afirmat acesta.


 
În altă ordine de idei, viceprimarul cu atribuţii de primar a mai declarat că, printre proiectele actuale, se numără şi transformarea vechiului sediu al Primăriei în centru pentru cabinete medicale. „Am depus proiectul, aşteptăm să primim veşti bune. Vrem să facem un dispensar cu parter şi etaj. Mai avem de scos unele avize şi, până la sfârşitul anului, vrem să publicăm deja pe portalul achiziţiilor publice anunţul pentru lucrări“, a declarat Taner Reşit.
 
Proiectele sale ambiţioase nu se opresc însă aici. „Ne ocupăm în continuare de asfaltarea străzilor, de reabilitarea trotuarelor. Momentan, am stopat lucrările şi din cauza vremii, dar şi pentru că, din primăvară, trebuie să facem noi achiziţii pentru aceste lucrări“, a completat Taner Reşit.
 
De asemenea, în piaţa deja amenajată, administraţia locală intenţionează să extindă suprafaţa de expunere cu încă un stand dublu, destinat exclusiv producătorilor locali. „Pentru producătorii locali, Primăria Tuzla nu percepe nicio taxă pentru desfacere în piaţă“, a conchis acesta.
 
Şi pentru că sezonul magic al sărbătorilor de iarnă se apropie cu paşi repezi, autorităţile  locale au pregătit mai multe surprize pentru comunitate. Despre acestea veţi putea citi într-o ediţie viitoare a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii