Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte de peste 26 milioane de lei la Valu lui Traian

ro

22 Nov, 2012 02:39 2533 Marime text
valu_licitatii_lucrari_canalizare.jpgSfârşit de an bogat în proiecte la Valu lui Traian. Cele trei proiecte depuse în anul 2010 spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi mutate, în septembrie a.c., pe Hotărârea de Guvern numărul 577, au fost, în sfârşit, aprobate.

Proiectele în valoare totală de peste 26 milioane de lei, finanţate de Guvern, privesc extinderea reţelei de apă în zona de sud-est a localităţii Valu lui Traian, reabilitarea drumurilor situate în Vatra Satului şi în zonele lotizate C şi A, precum şi realizarea canalizării menajere în zona de sud-est a localităţii şi în zona lotizată C.

Primarul Florin Mitroi a precizat că reţeaua de apă va fi extinsă, din primăvară, pe următoarele opt străzi: Împărat Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Grigorescu, Pădurii, Semănătorului, Islazului, Decebal şi Theodor Aman. De asemenea, drumurile situate în Vatra Satului vor fi reabilitate pe o distanţă de 19,2 kilometri, fiind vorba de lucrări de extindere drum şi de amenajarea covor asfaltic.

„Cu excepţia străzilor Constanţa şi Bucureşti care sunt de piatră, celelalte drumuri situate în Vatra Satului, ce vor fi reabilitate din primăvară, au aplicat tratament bituminos", a explicat Mitroi. În cele două cartiere noi, din zonele lotizate C şi A, drumurile ce urmează să fie asfaltate, tot din primăvară, se află la stadiu de piatră şi se întind pe o suprafaţă de 19,7 kilometri.

Mitroi a dat start licitaţiilor publice

La această dată, Primăria Valu lui Traian a iniţiat licitaţiile publice pentru cele trei proiecte. Astfel pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă, licitaţia va avea loc în data de 3 decembrie, valoarea estimată a lucrării fiind de 604.870 lei. Pentru proiectul cu amenajarea canalizării menajare (etapa IV), deschiderea ofertelor se va desfăşura pe data de 4 decembrie, valoarea estimată a lucrării fiind de 6.471.160 lei. În schimb, licitaţia pentru modernizarea drumurilor va avea loc în data de 5 decembrie, valoarea estimată a contractului fiind de 19.188.149 lei.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii