Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect ambiţios, de peste cinci milioane de euro Saligny, prima comună cu drumuri asfaltate în totalitate (document)

ro

06 Oct, 2015 00:00 3825 Marime text


Agitaţie mare la Primăria Saligny. Administraţia publică locală se pregăteşte de „marea asfaltare“. Primăria comunei Saligny a demarat procedurile pentru lucrările de asfaltare a tuturor străzilor. Este vorba despre aproape 27 de kilometri de drum, în cadrul unui proiect care implică asfaltarea tuturor străzilor din cele trei sate componente ale comunei: Făclia, Ştefan cel Mare şi Saligny. „Este un proiect ambiţios, la care am lucrat foarte mult şi pe care îl realizăm în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. După ce ne-a fost respinsă documentaţia de vreo două ori, acum suntem în faza de achiziţie publică. Valoarea proiectului este foarte mare, aproximativ 28 de milioane de lei. Până acum, am primit de la MDRAP 4 milioane de lei. 19 milioane de lei este suma pe care ministerul trebuie să ne-o pună la dispoziţie în acest proiect până la finalul lui 2017. Dar asta nu înseamnă că tot atunci trebuie finalizat şi proiectul. Dacă vine o firmă şi spune că la finele anului viitor poate să termine asfaltarea, cu atât mai bine. Noi aşteptăm să primim cele mai bune oferte şi să demarăm lucrările cât mai repede“, a declarat primarul Ion Beiu, pentru ZIUA de Constanţa.

Peste 5 milioane de euro pentru drumuri

„Este vorba despre un proiect accesat pe Ordonanţa 28, prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar partea noastră de cofinanţare este una modică“, a adăugat gospodarul-şef al comunei Saligny.
 
Potrivit documentelor publicate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, lucrările propuse în acest proiect constau în reabilitarea şi modernizarea străzilor în localitatea Ştefan cel Mare, cu o lungime totală de 8,80 km, în localitatea Saligny, pe o lungime totală de 12,24 km, iar în localitatea Făclia, pe 5,76 km. „Drumurile astfel asfaltate vor face legătura şi cu drumul de exploatare agricolă, proiect pe care l-am finalizat cu succes şi care se dovedeşte a fi foarte folositor“, a adăugat Ion Beiu.
 
Investiţia a fost estimată la o sumă totală de 28.153.575 de lei fără TVA, din care 26.625.284 de lei pentru construcţii şi instalaţii, pentru organizarea de şantier - 266.253 de lei, iar cuantumul stipulat pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute este de 1.262.038 de lei. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru 17 noiembrie 2015, la ora 9.00, iar deschiderea ofertelor va avea loc în aceeaşi zi, de la ora 10.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii