Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:10 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Produse tradiţionale pentru masa de Paşte Organizat de Primăria Ovidiu, Târgul Floriilor va deveni o tradiţie (galerie foto)

ro

02 Apr, 2018 00:00 1088 Marime text
Timp de două zile, locuitorii din oraşul Ovidiu şi nu numai au fost aşteptaţi la Târgul Floriilor, ajuns la cea de-a doua ediţie. Între 31 martie - 1 aprilie, pe platoul Centrului Cultural din Ovidiu, 35 de producători cu produse variate - legume, fructe, produse preparate din pasăre, miere de albine, miei vii şi produse artizanale - şi-au aşteptat cumpărătorii.
 
Organizat de Primăria Ovidiu în parteneriat cu Clusterul Inomar (preşedinte, Stănică Enache), Asociaţia Poiana lui Ovidiu (preşedinte, Mircea Ovezea), Asociaţia Ţăranii Dobrogeni (Laura Stroe, Ioana Moroşanu, Claudiu Moroşanu, Ciprian Stroe), evenimentul şi-a propus să aducă vizitatorilor produse de calitate autentice direct de la producătorii din Dobrogea.
 
La deschiderea târgului, primarul George Scupra a declarat că organizarea acestui eveniment a devenit o tradiţie pentru localitatea Ovidiu. „Suntem la cea de-a doua ediţie a Târgului Floriilor. Scopul acestui târg este ca locuitorii să fie mai aproape de producătorii locali şi dobrogeni. Primăria încearcă să facă aceste lucruri cu un buget care tinde spre zero“, a spus primarul George Scupra.
 
La rândul său, Georgeta Alexandru, care reprezintă comunitatea ruşilor-lipoveni, a ţinut să precizeze că Jurilovca este renumită pentru produsele din peşte: „Am venit aici cu borşul de peşte deoarece comuna Jurilovca este renumită pentru produsele din peşte şi am venit pentru a reprezenta comunitatea“. Somelierul Carmen Paraschivescu a vorbit despre vinurile dobrogene şi s-a referit la cumpărarea lor, fapt care reprezintă şi un aspect social extrem de important deoarece creează foarte multe locuri de muncă. Ea a spus că spaţiul dobrogean are soluri foarte bune şi clima blândă. „Încercăm să ne folosim rădăcinile şi să ducem tradiţia mai departe“, a precizat şi Bianca Folescu, reprezentant al Casei Tradiţionale Vişina.
 
Stănică Enache, preşedintele Clusterului Inomar, a ţinut să sublinieze că ne plângem de faptul că activitatea pe litoral se desfăşoară doar două luni pe an. „Clusterul are o viziune - cu evenimente mici, reuşim să aducem Dobrogea în atenţia constănţenilor şi să confirmă faptul că ea este frumoasă şi primăvara, şi toamna, nu doar vara. Măsura succesului e lucrul în colaborare. Clusterul nu face ceea ce nu promite“, a punctat Stănică Enache.
 

Degustare de borş de peşte şi saramură

 
Cei prezenţi la eveniment au putut degusta din bunătăţile expuse în cadrul târgului. Casa Tradiţională Vişina, reprezentată de Bianca Folescu, a prezentat şi a oferit spre degustare reţete autentice lipoveneşti de borş de peşte şi saramură. Grupul Angelo, reprezentat de Paula Vals, a venit în întâmpinarea participanţilor la eveniment cu o reţetă autentică de cozonac tradiţional. Oferta Darului Bunicii, magazin specializat în reţete tradiţionale de brutărie, a fost o reţetă de pâine autentică dobrogeană. De asemenea, fondatoarea blogului Garda Culinară, Carmen Paraschivescu, în calitate de somelier, a prezentat vinurile din podgoriile Somova - La Sapata şi i-a învăţat pe participanţi cum să aleagă băutura pentru sărbătorile pascale.
 

Spectacole şi multe surprize

 
În cele doua zile ale târgului au fost prezentate şi momente artistice inedite ale ansamblurilor si grupelor de copii din cadrul Centrului Cultural „Elena Roizen“. Sâmbătă au evoluat Ansamblul „Dobrogeanca“ juniori (Dordea Elena); Dans sportiv (Drăgan Cosmina); Ansamblul „Armânamea“ juniori (Dordea Elena); Grupul vocal „Muguraşii“ (Kocsis Elena); Ansamblul „Dobrogeanca“ seniori (Dordea Elena); membrii Cercului de canto (Daraban Raluca). Duminică, spectatorii s-au delectat cu un program artistic pregătit de: corul DO-RE-MI (Postolache Inga); Drăgan Cosmina - trupa de dans sportiv; Marinescu Laurenţiu - muzică folk - clasa de chitară; Cercul de dans latino (Duşa Cristian); Ansamblul „Armânamea“ seniori (Dordea Elena); Cercul de canto (Eftimie Marius).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii