Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:28 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procentul de reducere pentru abonamentele elevilor ar putea creşte Biletele RATC valabile 60 de minute vor fi puse în circulaţie de la 1 septembrie

ro

01 Aug, 2017 00:00 1878 Marime text
Călătorii de pe mijloacele de transport ale RATC vor putea beneficia de un nou tip de bilet. Acesta va avea valabilitatea de 60 de minute şi va costa 2 lei, a anunţat, ieri, primarul Decebal Făgădău, după ce consilierii locali au aprobat proiectul privind stabilirea tarifelor la bilete şi abonamente, a tarifului social şi a comisioanelor aferente vânzărilor lunare de bilete şi/sau abonamente pentru transportul public local în comun.
 
Directorul RATC, Bogdan Niţă, a declarat, la rândul său, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că tichetele de călătorie vor putea fi folosite pe oricare dintre liniile regiei şi vor fi puse în circulaţie începând cu data de 1 septembrie 2017. „Suntem în discuţie cu Imprimeria Naţională în legătură cu emiterea noilor tichete de călătorie. În principiu, acestea vor fi identice cu cele existente, dar vor avea o nouă culoare. Totodată, începând cu aceeaşi dată vrem să introducem pe piaţă şi alte produse, care vor putea fi achitate prin SMS; lucrăm la implementarea acestora“, a precizat Bogdan Niţă.
 
Prin votul acordat ieri, consilierii locali au decis ca toţi constănţenii care au pensii de până la 1.450 de lei să primească acasă abonamentele gratuite.
 
De asemenea, autorităţile iau în calcul acordarea unor facilităţi mai mari la transportul în comun din Constanţa şi pentru tineri, de îndată ce la Constanţa va fi schimbată flota Regiei de Transport în Comun.
 
Primarul Decebal Făgădău a vorbit, ieri, despre o creştere progresivă a procentului de reducere pentru abonamente. Potrivit şefului administraţiei publice locale, licitaţia pentru achiziţia de autobuze este în desfăşurare, iar primele mijloace de transport noi vor ajunge în municipiu în luna octombrie.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii