Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:35 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proaspăt consilier judeţean PSD în CJ Constanţa, cu dosar penal?

ro

22 Jun, 2016 00:00 2255 Marime text


În scurt timp, Consiliul Judeţean Constanţa se va întruni în noua formulă pentru derularea procesului de predare-primire a mandatelor de aleşi judeţeni. Se pare însă că un reprezentant al PSD Constanţa în noul CJC are de rezolvat o problemă în instanţă.
 
În urma scrutinului din 5 iunie, viitorul Consiliu Judeţean Constanţa va avea în componenţă 16 consilieri din partea PSD, 15 de la PNL şi câte trei reprezentanţi ai PMP şi ALDE.
 
Nici nu şi-au primit încă mandatele, că unii dintre noii aleşi judeţeni se pare că au deja probleme în instanţă. Pe portalul Judecătoriei Constanţa, în data de 17 iunie, la Secţia Penală, a fost înregistrat dosarul nr. 15030/212/2016. Obiectul dosarului este „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (art. 337 NCP)“.
 
Coincidenţă sau nu, în dosarul menţionat anterior, inculpat este Tiberiu Iancu Roşu, nume ce apare şi pe lista PSD Constanţa pentru CJC, pe poziţia şase. Contactat telefonic în vederea obţinerii unui punct de vedere cu privire la acest dosar, dialogul a decurs astfel:
 
„Reporter: Numele dumneavoastră apare într-un dosar înregistrat la Judecătoria Constanţa pe 17 iunie pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice. Ne puteţi spune despre ce este vorba?
 
Roşu: Ăăăăă, nu pot să vă spun, momentan. Deci, e o anchetă în curs şi nu pot să vă spun.
 
Reporter: Dar dumneavoastră aveţi acest dosar.
 
Roşu: Nu ştiu dacă sunt eu sau altcineva.
 
Reporter: Păi tocmai ce mi-aţi spus că este o anchetă în curs… Voiam să-mi spuneţi dacă este vorba despre condus…
 
Roşu: Bine, doamnă. Păi nu am spus dacă este vorba despre mine sau nu.
 
Reporter: Păi doar ce mi-aţi confirmat.
 
Roşu: Din ce v-am spus eu, v-am confirmat? Bine, doamnă, nicio problemă.
 
Reporter: Mulţumesc frumos!
 
Roşu: Sărut mâna, mulţumesc şi eu!“
 
În contextul prezentat, timpul va confirma dacă avem de-a face doar cu o coincidenţă de nume sau proaspătul consilier judeţean PSD Tiberiu Iancu Roşu îşi începe cu stângul perioada în care va avea statut de persoană publică, poziţie ce i-a fost conferită prin vot de către alegători. 

Ce spune legea?

Potrivit Codului Penal, „refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unul la cinci ani“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii