Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Priorităţile administraţiei locale din Techirghiol

ro

18 Jul, 2016 00:00 2500 Marime text


Noua echipă de conducere a administraţiei locale din Techirghiol şi-a început activitatea. În cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului Local Techirghiol, aleşii au decis alocarea de fonduri pentru infrastructură şi nu numai.
 
Întruniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali din oraşul Techirghiol au aprobat o primă rectificare bugetară ca urmare a primirii unor fonduri de la CJ Constanţa. Pentru că statutul de staţiune balneoclimaterică impune investiţii, preponderent în infrastructură, pentru atragerea turiştilor, consilierii au aprobat alocarea unei sume de bani pentru realizarea unui drum de acces spre grădina botanică din localitate.
 

„Am introdus în bugetul local suma de 500 mii de lei, aprobată de Consiliul Judeţean Constanţa, la care am mai adăugat 160 mii de lei pentru crearea infrastructurii către grădina botanică. De asemenea, am rectificat bugetul pentru mini-parcul acvatic, deschis recent în prezenţa a peste 15 turişti şi localnici, pentru care am achiziţionat umbrele şi anumite aparate necesare bunei funcţionări a acestui obiectiv turistic important pentru localitate“, a precizat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.

 
Tot cu gândul la turişti, şeful administraţiei locale se pregăteşte de pe acum pentru perioada în care, alături de localnici, va sărbători Zilele Oraşului Techirghiol, eveniment ce se va desfăşura în luna august.
 

„În perioada 20 - 21 august avem stabilite o serie de evenimente cultural-artistice prilejuite de Zilele Oraşului Techirghiol. Avem invitate toate ansamblurile care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului nostru, iar a doua zi, duminică, vom avea lupte tătăreşti - kureş, organizate de reprezentanţii UDTTMR, iar seara este programat un amplu spectacol cu trupe consacrate. Desigur, nu va lipsi focul de artificii. În săptămâna premergătoare evenimentului, vom avea teatru de comedie“, a anunţat primarul urbei, Iulian Soceanu.

 
Dacă pentru turiştii veniţi la Techirghiol să-şi petreacă vacanţa sau să profite de beneficiile nămolului, autorităţile locale caută să ofere evenimente de neuitat, localnicilor - contribuabilii la bugetul local - edilul-şef vrea să le ofere alte condiţii când vin cu probleme la Primărie. Astfel, o altă prioritate a acestuia, de altfel, o dorinţă mai veche a celor ce au lucrat şi lucrează în Primăria Techirghiol, vizează construirea unui sediu nou. „Am ca obiectiv construirea unui nou sediu pentru Primărie“, a confirmat edilul-şef al oraşului Techirghiol.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii