Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printr-un proiect finanţat prin PNDL Locuitorii din satul Piatra vor fi branşaţi la reţeaua de apă

ro

12 Oct, 2017 00:00 2171 Marime text
Încă de la începutul anului, reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu au elaborat o listă a obiectivelor de investiţii cu finanţare parţială sau integrală de la bugetul local, repartizate pe capitole bugetare. Astfel, la capitolul „Servicii şi dezvoltare publică“, au fost incluse trei investiţii.
 
„La acest capitol am inclus alocarea sumei de 146.500 de lei din bugetul local pentru realizarea lucrărilor privind extinderea reţelei electrice în zona cimitirului catolic din comuna noastră. Totodată, am inclus aici şi un proiect estimat la 1.035.000 de lei, prin care să realizăm branşamentele de alimentare cu apă a satului Piatra, localitate arondată Primăriei Mihail Kogălniceanu, şi pentru care trebuia să identificăm o altă sursă de finanţare decât bugetul local. Nu în ultimul rând, am prevăzut suma de 35.000 de lei pentru achiziţionarea unui generator electric“, a declarat primarul comunei, Ancuţa Daniela Belu.
 
Iată că, spre bucuria locuitorilor din satul Piatra, proiectul privind branşarea la reţeaua de apă se va realiza cu finanţare asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. „Aprobarea proiectului va impune ca, până în luna noiembrie, să semnăm contractul, urmând să trecem la licitarea proiectelor tehnice şi, ulterior, să organizăm şi licitaţia pentru executarea lucrărilor. Din punctul meu de vedere, proiectul se va putea implementa pe PNDL 2 abia din luna februarie a anului viitor. Cert este că reţeaua principală de alimentare cu apă a satului Piatra a fost făcută pe fosta Hotărâre de Guvern nr. 577, actuala OG nr. 28. Sunt înregistrate deja 256 de solicitări de racordare la reţeaua de alimentare cu apă şi sperăm ca, de anul viitor, în satul Piatra să se poată furniza apă curentă de la reţeaua de apă a localităţii“, a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.

Achiziţii pentru comunitatea din Mihail Kogălniceanu 

Acelaşi document prevede, la capitolul „Protecţia mediului“, alocarea sumei de 130.000 de lei tot de la bugetul local pentru achiziţionarea unei maşini de măturat străzi. „Curăţenia în localitate este precum o carte de vizită. Pentru a demonstra că suntem o comunitate de oameni harnici, trebuie să facem şi să întreţinem curăţenia în comună, iar această maşină este de mare ajutor în acest sens“, a explicat primarului comunei Mihail Kogălniceanu.
 
Nu în ultimul rând, reprezentanţii administraţiei locale au acordat atenţia cuvenită şi unui alt capitol specific zonei - „Agricultură, silvicultură, piscicultură şi vânat“. Astfel, în lista obiectivelor de investiţii cu finanţare parţială sau integrală de la bugetul local a fost prevăzută suma de 375.000 de lei, bani alocaţi pentru achiziţionarea unui încărcător frontal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii