Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mariana Gâju - „Cumpăna este, astăzi, una dintre cele mai înfloritoare comune ale judeţului“ (galerie foto)

ro

04 Feb, 2020 00:00 2474 Marime text

La invitaţia primarului ec. Mariana Gâju, 40 de cetăţeni ai comunei Cumpăna au făcut un tur al localităţii, pentru a vedea principalele realizări ale administraţiei publice locale.


Politica transparentă şi dialogul cu oamenii sunt „paşaportul” către viitor al oricărui primar, indiferent că este edil al unei comune sau al unui oraş. Aceasta este deviza primarului localităţii Cumpăna, Mariana Gâju, care a invitat cetăţenii localităţii sale într-un tur de vizitare a diferitelor zone ale comunei. Primarul Mariana Gâju a dorit ca, împreună cu 40 dintre locuitorii Cumpenei, să ia pulsul comunei, cu bune şi rele.


Una dintre opriri a fost la Campusul Şcolar, o realizare unică în partea aceasta a judeţului Constanţa, cu care nu se pot lăuda multe oraşe sau chiar municipii. Grupul de vizitatori a trecut, apoi, pe la Complexul Sportiv „Centenar 2018”, o bază sportivă modernă, ce poate găzdui, cu brio, competiţii sportive de anvergură. În aceeaşi zonă a fost ridicată şi o grădiniţă, care se adaugă altor proiecte utilitare: asfaltarea străzilor, trotuare moderne, reţeaua de apă şi canalizare, extinderea reţelei de energie electrică, precum şi o creşă destinată celor mai mici dintre locuitorii comunei. Recent, administraţia locală a depus documentaţia pentru construirea unui Centru pentru Îngrijirea Persoanelor Vârstnice.


Viitoarele proiecte vor fi depuse pe fonduri europene sau ministeriale, întrucât bugetul comunei Cumpăna nu este unul foarte mare. În 2019 acesta a fost de 1,5 milioane de euro, investiţiile comunei însumând numai puţin de 10,2 milioane de euro.


„Întotdeauna am privit funcţia de primar ca pe o meserie, pentru că mi-a plăcut ceea ce am făcut în folosul cetăţenilor şi pentru dezvoltarea comunei mele. Cumpăna este, astăzi, una dintre cele mai înfloritoare comune ale judeţului. Iar dacă, uneori, au fost proiecte care nu s-au realizat, pot spune, cu mâna pe inimă, că acest lucru nu este din cauza neimplicării administraţiei locale, ci a piedicilor şi lacunelor legislative”, le-a spus Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.


La solicitarea cetăţenilor, ca o prioritate imediată, primarul a promis că va face, în continuare, toate demersurile pentru obţinerea transportului metropolitan. Un prim pas a fost făcut, deja, în sensul că atât oraşul Ovidiu, cât şi comuna Cumpăna vor fi centre pilot pentru implementarea proiectului de transport metropolitan.


Citeşte şi:

Primarul din Cumpăna, ales vicepreşedinte al Congresului Comunelor şi Regiunilor din Europa

Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii