Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:28 16 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

ro

24 Jan, 2020 00:00 1400 Marime text
Primăria şi Consiliul Local Cumpăna organizează astăzi, 24 ianuarie, de la ora 10.00, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.
 
Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, invită, cu acest prilej, toţi locuitorii comunei să sărbătorească, aşa cum se cuvine, această zi de o importanţă istorică pentru poporul român. „Unirea Principatelor Române este unul dintre cele mai îndrăgite momente ale istoriei noastre. Cei 161 de ani care au trecut de la Unire ne-au arătat care este distanţa de la efort la recompensă. Faptele EROILOR noştri sunt cele care ne permit nouă să fim ceea ce suntem astăzi. Lupta românilor din toate timpurile a fost dusă pentru noi - cei care suntem acum aici. Pentru că noi suntem cei care ne bucurăm astăzi de reuşita lor, la fel cum mâine sperăm să se bucure copiii noştri de reuşitele noastre. Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României”, au transmis reprezentanţii autorităţii publice locale.
 
Ziua va debuta cu depuneri de coroane de flori la monumentul „Memorialul Eroilor”, situat la intrare în comună, şi la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, situat lângă Biserica „Sf. Maria“. Ulterior, manifestările se vor desfăşura la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, situat în faţa Căminului Cultural, şi vor debuta cu intonarea Imnului de Stat al României şi slujba religioasă.
 
Viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu, va susţine o alocuţiune, după care va urma ceremonialul depunerii de coroane de flori. Ca în fiecare an, veteranul de război Ion Ceapă va fi premiat de autoritatea publică locală. Cei prezenţi se vor prinde în Hora Unirii - simbol al prieteniei şi unităţii tuturor cetăţenilor comunei Cumpăna. Ziua va continua cu un spectacol susţinut de preşcolarii Grădiniţei „Florilor” şi de elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, care vor prezenta un montaj literar-artistic dedicat Unirii Principatelor Române. Pe scenă vor urma şi ansamblurile folclorice „Muguraşii” Cumpenei, „Boboceii Cumpenei” şi grupul ”Folk Trotter”.
 
Citeşte şi:
 
Eveniment cultural Elevii din Cumpăna, alături de aleşii locali, au celebrat naşterea Luceafărului poeziei româneşti (galerie foto)

Deschiderea programului activităţilor culturale ale anului 2020, la Cumpăna
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii