Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din General Toshevo, în vizită la Murfatlar Oraşul Murfatlar, pregătit să primească noi turişti (galerie foto)

ro

13 Sep, 2012 01:00 3451 Marime text
murfatlar_1.jpgLa sediul Primăriei Murfatlar a avut loc ieri evenimentul de închidere a proiectului „Utilizarea responsabilă a resurselor naturale şi încurajarea dezvoltării durabile a formelor alternative de turism", finanţat din fonduri europene şi desfăşurat în parteneriat cu Municipalitatea General Toshevo din Bulgaria.

La conferinţa finală a proiectului au luat parte şi reprezentanţii partenerului bulgar şi anume Dimitrav Mihaylov Petrov, primarul din General Toshevo, Katya Belelieva, consilier tehnic în cadrul proiectului şi Valentin Dimitrov, coordonatorul proiectului pe partea bulgară. Aceştia s-au plimbat ieri prin oraşul Murfatlar pentru a vedea rezultatele proiectului. În urmă cu ceva timp, oficiali din cadrul Primăriei Murfatlar au fost la rândul lor în General Toshevo pentru a vizita obiectivele de acolo.

„Proiectul încheiat astăzi ne dă posibilitatea de a avea nişte produse turistice noi îndreptate către popularizarea patrimoniului nostru cultural şi turistic, creşterea fluxului de turişti şi crearea unor locuri de muncă", a declarat, în conferinţa de presă, primarul din General Toshevo. În urma proiectului, oraşul Murfatlar, la fel ca şi raionul General Toshevo, se bucură de existenţa unor produse turistice inedite. La intrarea în localitate a fost amplasată denumirea oraşului cu litere volumetrice, cu o înălţime de 4 metri.

 Murfatlar_2.jpg

De asemenea, au fost montate totemuri la intrările în oraş, în satul Siminoc, la Ansamblul Rupestru, la Rezervaţia Naturală Fântâniţa şi la Punctul Turistic Murfatlar. Totemurile şi literele volumetrice sunt iluminate. S-au achiziţionat echipamente IT pentru dotarea centrului de informare turistică. Au fost realizate şi trasee turistice (inclusiv semne informative, hărţi ale traseelor, locuri de odihnă prevăzute cu băncuţe, platforme de urmărire a păsărilor). În Rezervaţia Fântâniţa au fost amenajate o zonă pentru picnic şi grătar, locuri pentru campare şi platforme pentru urmărirea păsărilor. Zece persoane din oraş au participat la cursuri de învăţare a limbii bulgare. În cadrul proiectului s-a creat şi un website comun - www.murfatlar-generaltoshevo.ro - în trei limbi, principalul obiectiv fiind acela de a arata frumuseţile celor două zone, atracţiile turistice dar şi atracţiile specifice. În urma implementării proiectului se aşteaptă ca în următorii 3-4 ani să crească numărul de turişti şi să ajungă la 7.000 - 8.000 de turişti anual.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii