Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Ancuţa Belu, faţă în faţă cu Sfatul Bătrânilor Toate proiectele demarate în Mihail Kogălniceanu merg mai departe (galerie foto)

ro

05 Sep, 2013 00:00 2443 Marime text
O nouă serie de dezbateri a avut loc, ieri, la sediul Primăriei Mihail Kogălniceanu. Discuţiile, ce au vizat proiectele comunităţii aflate în derulare, dar şi pe cele viitoare, s-au purtat în cadrul Sfatului Bătrânilor. Structura a fost înfiinţată la iniţiativa primarului Ancuţa Belu, în data de 5 iunie şi ieri s-a reunit în cea de-a două şedinţă. Ideea creării acestei adunări a fost aceea de a se apela la înţelepciunea bătrânilor pentru rezolvarea unor probleme şi de a se demonstra că vârstnicii nu au fost uitaţi.
Special pentru această întâlnire, reprezentanţii administraţiei publice locale au întocmit un raport de activitate ce cuprinde realizările celor trei luni scurse de la prima întâlnire.

Primarul Ancuţa Belu le-a prezentat bătrânilor proiectele comunităţii şi stadiul lor de lucru, dar şi priorităţile viitoare. Accent s-a pus pe propunerile şi proiectele pe care bătrânii comunei le-au identificat la prima şedinţă, şi care au dorit să fie realizate.
„Bătrânii sunt un izvor nesecat de informaţii, sunt purtătorii de cuvânt ai comunităţii, căci ei pot transmite mesajul lor către trei generaţii: persoanelor de vârsta lor, copiilor şi nepoţilor lor. Pentru aceasta sperăm ca şi această întâlnire se se bucure cel puţin de acelaşi succes ca prima şedinţă, iar bătrânii comunei să răspundă prezent într-un număr cât mai mare”, declara primarul Ancuţa Belu, ieri, cu doar câteva ore înaintea convocării Sfatului Bătrânilor.

În contextul evenimentului de ieri, şefa administraţiei publice locale a făcut câteva clarificări cu privire la proiectele care se derulează în comună. În acest sens, ea a subliniat că niciunul dintre proiecte nu a fost blocat şi că tot ce se vehiculează sunt doar zvonuri. Conform declaraţiilor Ancuţei Belu, în Mihail Kogălniceanu au început lucrările de asfaltare, iar în scurt timp ele vor fi finalizate pe străzile Ogorului, Nicolae Iorga şi Panduri. La momentul actual mai trebuie turnat covor asfaltic, însă acest lucru va fi realizat atunci când condiţiile meteo o vor permite. De asemenea, primarul a menţionat şi că au fost demarate lucrările la drumul agricol, care începe în zona livezii şi care va ieşi în drumul ce duce spre Cuza Vodă.

Totodată, Ancuţa Belu a precizat că în prezent continuă lucrările la Căminul Cultural Mihail Kogălniceanu, cămin ce va fi transformat în Centru pentru Tineret.
Interesant, la cea de-a doua şedinţă a Sfatului Bătrânilor a fost prezent şi un vârstnic pe nume Vasile Boncotă, nou venit în comună. Potrivit spuselor sale, a lucrat 30 de ani în agricultură şi 12 ani în administraţia publică locală. El a declarat că iniţiativa de a organiza un sfat al bătrânilor este demnă de laudă şi că apreciază interesul administraţiei locale pentru proiecte de amploare, pentru cultură şi educaţie.
În cadrul şedinţei de ieri, participanţilor la eveniment li s-au pus la dispoziţie numerele de telefon ale primarului, viceprimarului, Poliţiei Locale şi Primăriei, astfel încât aceştia să ţină, în permanenţă, legătura cu administraţia locală.

Cimitir la Sibioara

Trebuie remarcat că liberala Ancuţa Belu le-a promis, ieri, celor prezenţi la acţiune că la anul grupul social Sibioara va avea cimitir.
O altă problemă ridicată a fost legată de dereaua din localitate, oamenii solicitânds ca aceasta să fie curăţată. Belu a explicat, în acest context, că dereaua ţine de ABADL, dar că aspectul va fi adus la cunoştinţa instituţiei şi, pe cale de consecinţă, problema va fi rezolvată.
Nu mai puţin important, localnicii au adus în discuţie şi problema câinilor vagabonzi, reprezentanţii administraţiei locale promiţându-le că şi această situaţie va fi gestionată.

Pachete de Crăciun

La finalul evenimentului de ieri, primarul Ancuţa Belu i-a invitat pe vârstnici la Ziua Comunei, care va avea loc sâmbătă, 7 septembrie: manifestările vor începe la ora 13.00, iar la ora 17.00 va avea loc premierea veteranilor de război, pentru ca ulterior să fie organizată festivitatea de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.
La acţiunea de ieri au luat parte 70 de persoane din Mihail Kogălniceanu şi din satele aferente comunei. Următoarea întâlnire este programată pentru data de 4 decembrie. Nu în ultimul rând, Ancuţa Belu i-a invitat pe vârstnici la Primăria Mihail Kogăniceanu în luna noiembrie, pentru a se înscrie pe lista de pachete de Crăciun.
După şedinţa „Sfatului Bătrânilor”, primarul şi Consiliul Local s-au întrunit în şedinţa lunară pentru a vota proiectele comunităţii aflate pe ordinea de zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii