Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Adrian Stan merge să-i înmâneze titlul de cetăţean de onoare Regelui Mihai

ro

18 Oct, 2011 01:00 2263 Marime text
Techirghiol-AdrianStan.jpgPe 27 octombrie, la ora 12.00, primarul Adrian Stan, împreună cu o delegaţie de 60 de persoane din Techirghiol, se va deplasa la Palatul Elisabeta la invitaţia Regelui Mihai, care va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului-staţiune balneoclimaterică.

Proiectul de hotărâre prin care s-a decis ca acest titlu să fie acordat Regelui Mihai a fost votat în unanimitate de consilierii locali în şedinţa de Consiliu Local din luna august. La acel moment, în răspunsul primit de la Casa Regală se spunea că Majestatea Sa nu se află în ţară pe 26 august, data la care avea loc şedinţa festivă de Consiliu Local şi că titlul va putea fi acordat în preajma zilei de naştere a Regelui Mihai, la o dată ce va fi stabilită de comun acord.

Ieri, primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, ne-a spus că pe data de 27 octombrie, la ora 12.00, va merge la Palatul Elisabeta pentru a-i înmâna titlul de cetăţean de onoare al oraşului Majestării Sale. Primarul va fi însoţit de o delegaţie formată din 60 de persoane din cadrul Primăriei, Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, Mănăstirii Sfânta Maria, dar şi din cetăţeni de rând. „S-a decis această modalitate de acordare a titlului din cauza vârstei înaintate a Regelui. Vom pregăti şi câteva cadouri simbolice, încă nu ne-am decis asupra lor. O să semneze şi în cartea de onoare a oraşului, pe care va trebui să o luăm de la Patriarhul României, care a semnat ultima dată în ea", a adăugat primarul Techirghiolului.

De menţionat că, anul trecut, administraţia locală din Techirghiol a acordat această distincţie Preafericitului Patriarh Daniel.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Movila 18 Oct, 2011 09:03 Desonoarea va paste dle primar. Cetatenii de onoare cu atit mai mult regele daca are onoare, trebuie să vina acolo unde sint onorati nu invers. Viceversa inseamna desonoare si pupincuism. macar patriarhul vine des la minastire. Patria si Regele! Tara si Patriarhul!