Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii de orașe au discutat cu ministrul Educației pe tema măsurilor de protecție pe perioada organizării examenelor naționale

ro

13 May, 2020 00:00 1560 Marime text

Asociația Orașelor din România a organizat o dezbaterea online la care au participat peste 30 de primari membri AOR, împreuna cu ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Dezbaterea cu ministrul Anisie a avut la bază lista cu măsurile de prevenire și protecție pe perioada desfășurării activităților de pregătire, pentru organizarea examenelor efective ce vor urma în luna iunie, pentru clasele a VIII-a și a XII-a, dar și reluarea cursurilor din septembrie.
Punctual, ministrul Anisie a răspuns mai multor întrebări. „Măștile de protecție pentru elevi și pentru personalul didactic vor fi achiziționate de Ministerul Educației și vor fi câte una la venire și una la plecare. În ceea ce privește dezinfectarea, fiecare unitate de învățământ, în parteneriat cu primăriile, DSP-urile, inspectoratele școlare, va avea sarcina să igienizeze școlile. Termometrele pentru măsurarea temperaturii elevilor și personalului nu sunt foarte scumpe și trebuie achiziționate de fiecare unitate de învățământ”, a explicat ministrul Educației și Cercetării.

 „Avem nevoie de un dialog exact, astfel încât știm toate mecanismele de finanțare, cât timp nu avem resurse, suntem într-o formă fără fond. Toți primarii AOR sunt primari cu experiență, cu 2-3, uneori 5 mandate la activ, și cunosc exact care sunt problemele comunităților, așa că trebuie consultați şi, de ce nu, ascultaţi atunci când vin cu propuneri”, a explicat Ionel Chiriță, președinte executiv AOR.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii