Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu există bani pentru bursele elevilor Mai puţin de 20% dintre oraşele din România vor putea supravieţui în 2019

ro

16 Apr, 2019 00:00 1692 Marime text
Cele mai multe oraşe din România au dificultăţi în ceea ce priveşte bugetul pentru acest an, doar 15-18% dintre ele putând „supravieţui. În România sunt 216 de oraşe. Consider că, în condiţii acceptabile spre dificultate, pot supravieţui 30-40 dintre ele, adică asta înseamnă maximum 15-18% dintre ele, restul sunt în diferite grade de dificultate, iar mai bine de 50% dintre oraşe vor fi în situaţie de disperare, (...) pentru că, mergând pe nişte cheltuieli minime obligatorii, îţi trebuie nişte venituri şi descoperă că acele cheltuieli minime obligatorii sunt mai mari decât veniturile”, a declarat Ionel Chiriţă, preşedinte executiv al Asociaţiei Oraşelor din România (AOR).

Potrivit acestuia, veniturile au fost „umflate” de Ministerul Finanţelor cu aproximativ 8%. În plus, a menţionat el, anumite venituri nu se pot realiza, deoarece s-au stabilit unele scutiri de la plată, cum e cazul în construcţii. Pentru marea majoritate a oraşelor, deficitul se situează între 30% şi 50%, cumulând scăderea de venituri şi creşterea de cheltuieli.

Chiriţă spune că va propune Ministerului Finanţelor să finanţeze atribuţiile pe care o primărie le are. Preşedintele executiv al AOR a adăugat că oraşele nu au bani pentru bursele elevilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii