Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:05 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria şi Consiliul Local Ovidiu, ajutoarele lui Moş Crăciun. Spectacole şi daruri pentru toţi copiii

ro

07 Dec, 2015 00:00 1257 Marime text


Locuitorii oraşului Ovidiu nu vor avea anul acesta un orăşel al copiilor, aşa cum au avut anul trecut. Pentru anul acesta, administraţia publică locală duce distracţia la un alt nivel. „Pentru că avem un centru cultural recent reabilitat - Centrul Cultural «Elena Roizen», am decis ca anul acesta să nu mai facem spectacolele de sărbători dedicate celor mici afară, ci în incinta acestui centru. Începând de săptămâna aceasta, copiii din Ovidiu vor avea parte de zile de spectacole dedicate exclusiv lor. Primii care se vor bucura de magia iernii transpusă în spectacole sunt copiii de la grădiniţe, apoi cei de la şcoală şi tot aşa. Ne-am gândit la această posibilitate pentru confortul lor“, a declarant primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, pentru ZIUA de Constanţa.
 
La Ovidiu, autorităţile locale pun copiii pe primul plan în tot ceea ce fac. De aceea, pentru ei, vineri, înainte de venirea lui Moş Nicolae, cei mai harnici elevi, care au avut anul trecut medii generale de peste 9,00, au primit burse de merit din parte aleşilor locali. Mai mult, şi Moş Crăciun îşi umple desaga, pentru că, între 10 şi 18 decembrie, înainte de a intra în binemeritata vacanţă de iarnă, elevii vor primii daruri de la acesta prin mesagerii lui de seamă, Primăria şi Consiliul Local Ovidiu.
 
„Anul acesta, Moşul le va face daruri tuturor copiilor, de la cel mai mic pui de grădiniţă, până la cei care sunt clasa a XII-a şi se pregătesc de Bacalaureat. În fond, toţi sunt copii şi fiecare se bucură de magia acestor sărbători, mai ales că avem copii foarte buni şi harnici“, a spus edilul-şef George Scupra.

Dezvoltarea infrastructurii, prioritate la Ovidiu
Şi cei mai mari vor primi daruri de sărbători. Pensionarii vor avea parte de câte un pachet cu alimente, la fel ca în fiecare an, dar pe care îl vor primi între 15 şi 20 decembrie. Tot în această perioadă, locuitorii din satul Poiana, arondat oraşului Ovidiu, îl vor primi pe… Gabriel Cotabiţă. Primăria va inaugura aici Centrul Cultural, unul dintre proiectele finalizate cu succes pe fonduri europene în acest an de Primăria Ovidiu, obiectiv care va primi numele lui Gabriel Cotabiţă. Decizia a fost luată în Consiliu Local, iar motivul pentru care centrul va purta numele interpretului este acela că tatăl său s-a născut aici.
 
În altă ordine de idei, un alt proiect important pe care Primăria Ovidiu îl va finaliza în acest an este asfaltarea a trei kilometri de drumuri În cartierul Ovidiu Sud. „Proiectele care ţin de infrastructură reprezintă o prioritate permanentă pentru noi. De aceea, până la finele anului, vom termina de asfaltat trei kilometri de drumuri în cartierul Ovidiu Sud, urmând ca anul viitor să găsim soluţii pentru celelalte străzi. Nu în ultimul rând, în câteva zile, sensul giratoriu care va face mai uşor accesul de pe drumul naţional către Poiana va fi finalizat. În prezent, se lucrează la acest obiectiv foarte important pentru noi“, a conchis George Scupra.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii