Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Ovidiu va reconstitui Castrul Roman. Iată cum va arăta!

ro

26 Jul, 2018 00:00 3130 Marime text
Primăria Ovidiu a semnat un contract de finanţare pentru reconstituirea sitului arheologic al Castrului Roman, pentru care primeşte peste 14 milioane de lei, proiect ce va fi finalizat în anul 2022. Documentul a fost semnat la data de 17 iulie.
 
Unitatea Administrativ-Teritorială oraş Ovidiu, în calitate de beneficiar, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management, pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020, şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de organism intermediar, au semnat, în data de 17 iulie, contractul de finanţare numărul 2699 pentru proiectul: „Sit arheologic Ovidiu - Conservare, reconstituire parţială şi punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului Roman, cod proiect 117867, componenta 1 POR/2016/5/5.1/1 apel istoric 7 regiuni, Axa prioritară: Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural“.
 
Valoarea contractului este de 14.110.568,95 de lei, valoarea totală eligibilă fiind de 13.895.196,99 de lei. Durata proiectului este de 73 de luni, respectiv între 1 februarie 2016 şi 28 februarie 2022.
 
Acest proiect  îşi propune realizarea unei investiţii locale prin punerea în valoare a unui sit patrimonial de excepţie - Castrul Roman, monument înscris în Lista Monumentelor Istorice de Valoare. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă punerea în valoare şi reconstituirea parţială în vederea înscrierii în circuitul cultural-turistic al judeţului Constanţa a unei zone geografice deosebit de atractive, cu o vastă încărcătură istorică determinată de existenţa monumentelor de arhitectură şi a siturilor arheologice din perioada romană.
 
Pe termen lung, această iniţiativă, asociată investiţiilor sustenabile în turism şi cultură, va permite creşterea potenţialului turistic şi dezvoltarea patrimoniului cultural al oraşului Ovidiu - obiectiv de interes regional în identificarea şi consolidarea identităţii proprii. Acest sit are o valoare excepţională ştiinţifică, dar şi turistică.
 
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunătăţirea şi extinderea accesului publicului la monumentele istorice şi promovarea cunoaşterii acestora prin intermediul noilor tehnologii, reabilitarea patrimoniului cultural naţional, respectiv a Castrului Roman, pentru asigurarea condiţiilor necesare dezvoltării turismului urban, promovarea patrimoniului cultural al oraşului Ovidiu în vederea creşterii numărului de turişti în municipiu cu 5% în primii cinci ani de după finalizarea proiectului, crearea condiţiilor pentru stimularea activităţilor socio-culturale, stimulatoare pentru dezvoltarea turismului şi a vieţii comunitare.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii