Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:08 25 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna anunță traseu unic pentru Trans Tur și TranSEvren, care efectuează transport public de persoane între Constanța și Cumpăna

ro

03 Apr, 2020 00:00 2052 Marime text

Pe data de 31.03.2020, membrii Consiliului Local Cumpăna, au aprobat cu unanimitate de voturi inițiativa primarului comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, prin care se propunea unificarea traseelor a celor doi transportatori ce efectuează transport public de persoane pe ruta Constanta - Cumpăna și retur, respectiv TranSEvren și Trans Tur.
 
În urma deciziei din data de  31.03.2020 a Consiliului Local Cumpăna, ce face referire la un traseu unic pentru cele două firme ce deservesc ruta de transport persoane Constanța - Cumpăna și retur, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju a convocat reprezentanții firmelor Trans Tur și Trans Evren pentru a li se comunica decizia aprobată în unanimitate de voturi de către Consiliului Local Cumpăna. Astfel că începând cu data de 2.04.2020 a intrat în vigoare noul grafic de transport pe ruta marcată cu albastru pe harta alăturată. Singura stație care se desființează este stația din fața Bisericii Sfânta Parascheva, iar călătorii din zona respectivă vor merge la stația situată la intersecția străzilor Străjii și Cireșica.
 

Abateri de la respectarea contractelor încheiate

 
Reamintim că Primăria Cumpăna a adus cunoștință următoarele: SC Trans Tur SRL Constanța asigură transportul public de persoane în comuna Cumpăna pe ruta Constanța - Cumpăna și retur, conform contractului încheiat cu Consiliul Județean Constanța, acesta fiind extins în anul 2019 pe o perioadă de încă 4 ani de către Autoritatea Rutieră Română. „Facem precizarea că societate prestează servicii de transport public călători încă din anul 1996. De-a lungul anilor primăria comunei Cumpăna a sesizat abateri de la respectarea contractelor încheiate, unele dintre acestea fiind rezolvate parțial. Însă, în această perioadă critică pentru omenire, solicităm sprijinul Consiliului Județean Constanța deoarece transportatorul a refuzat total prezența la întâlnirile cu administrația publică locală pentru respectarea măsurilor impure prin Decretul nr. 195 /2020 privind instituirea Stării de Urgență. Facem această solicitare ca urmare a neîndeplinirii condițiilor prevăzute în caietele de sarcini și nerespectarea graficelor de circulație asumate prin licența obținută. În sprijinul celor menționate sunt sesizările locuitorilor comunei Cumpăna care utilizează transportul public de persoane asigurat de către această societate cu privire la starea degradată a mijloacelor de transport ce pune în pericol chiar viața călătorilor“, a declarat primarul ec. Mariana Gâju. „Solicităm aceasta în regim de urgență, deoarece Consiliul Local Cumpăna a emis hotărârea de aprobare a capătului de linie pentru transportul de microbuze. Chiar în fața reprezentantului Consiliului Județean Constanța, Dimă Dănuț, dispecer al SC Trans Tur SRL, refuză să respecte graficul de transport în orele de vârf 6.00 și 8.00 și 16.00 -18.00 pe motiv că «nu poate circula doar cu persoane pe locurile din microbuz, fiind ineficient pentru transportator“, a mai adăugat primarul comunei Cumpăna.
„Am solicitat ISCTR Constanța efectuarea controalelor specifice instituției pentru mijloacele de transport în comun - microbuze ce aparțin SC Trans Tur SRL Constanța. Față de aceste aspecte semnalate, solicităm CJC rezilierea contractului de transport călători al SC Trans Tur pe ruta Constanța - Cumpăna și retur“, a mai spus primarul ec. Mariana Gâju. „Dacă pe cale amiabilă această societate nu înțelege că pune în pericol viața oamenilor, vom cere înăsprirea controalelor celor care sunt abilitați să o facă. Primăria Cumpăna aduce la cunoștință aceste nereguli, fiind alături de locuitorii comunei“, a mai punctat Mariana Gâju.
 
Citește și:
 
Primăria Cumpăna solicită ARR rezilierea contractului de transport călători al Trans Tur SRL pe ruta Cumpăna - Constanța și retur (video)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii