Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna solicită ARR rezilierea contractului de transport călători al Trans Tur SRL pe ruta Cumpăna - Constanța și retur (video)

ro

30 Mar, 2020 00:00 4573 Marime text

Comuna Cumpăna, reprezentată legal prin primarul ec. Mariana Gâju, aduce la cunoștință următoarele: SC Trans Tur SRL Constanța asigură transportul public de persoane în comuna Cumpăna pe ruta Constanța - Cumpăna și retur, conform contractului încheiat cu Consiliul Județean Constanța, acesta fiind extins în anul 2019 pe o perioadă de încă 4 ani de către Autoritatea Rutieră Română.


„Facem precizarea că societate prestează servicii de transport public călători încă din anul 1996. De-a lungul anilor primăria comunei Cumpăna a sesizat abateri de la respectarea contractelor încheiate, unele dintre acestea fiind rezolvate parțial. Însă, în această perioadă critică pentru omenire, solicităm sprijinul Consiliului Județean Constanța deoarece transportatorul a refuzat total prezența la întâlnirile cu administrația publică locală pentru respectarea măsurilor impure prin Decretul nr. 195 /2020 privind instituirea Stării de Urgență. Facem această solicitare ca urmare a neîndeplinirii condițiilor prevăzute în caietele de sarcini și nerespectarea graficelor de circulație asumate prin licența obținută. În sprijinul celor menționate sunt sesizările locuitorilor comunei Cumpăna care utilizează transportul public de persoane asigurat de către această societate cu privire la starea degradată a mijloacelor de transport ce pune în pericol chiar viața călătorilor“, a declarat primarul ec. Mariana Gâju.


„Solicităm aceasta în regim de urgență, deoarece Consiliul Local Cumpăna a emis hotărârea de aprobare a capătului de linie pentru transportul de microbuze. Chiar în fața reprezentantului Consiliului Județean Constanța, Dimă Dănuț, dispecer al SC Trans Tur SRL, refuză să respecte graficul de transport în orele de vârf 6.00 și 8.00 și 16.00 -18.00 pe motiv că «nu poate circula doar cu persoane pe locurile din microbuz, fiind ineficient pentru transportator“, a mai adăugat primarul comunei Cumpăna.


„Am solicitat ISCTR Constanța efectuarea controalelor specifice instituției pentru mijloacele de transport în comun - microbuze ce aparțin SC Trans Tur SRL Constanța. Față de aceste aspecte semnalate, solicităm CJC rezilierea contractului de transport călători al SC Trans Tur pe ruta Constanța - Cumpăna și retur“, a mai spus primarul ec. Mariana Gâju.


„Dacă pe cale amiabilă această societate nu înțelege că pune în pericol viața oamenilor, vom cere înăsprirea controalelor celor care sunt abilitați să o facă. Primăria Cumpăna aduce la cunoștință aceste nereguli, fiind alături de locuitorii comunei“, a mai punctat Mariana Gâju.




Citește și:

Mesaje de interes public Primarul comunei Cumpăna Mariana Gâju – „Să ne unim eforurile și să dăm dovadă de unitate“ (video)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii